Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Reperaturka pompki centralnego zamka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

czy ktos z kolegow slyszal moze o mozliwosci zakupu ,,reperaturki pompki c.zamka ,, ?

Zauwazylem , ze na Ebey mozna kupic sama pompke. Gdzies musza to kupowac...

Ale gdzie ???

Jak ktos cos wie , to moze sie podzieli informacjami

Opublikowano

I niby co miałbyś w takiej reparaturce??

Uszczelki?

Jak jest niesprawna, to albo elektryka albo turbinka.

Opublikowano

tego jeszcze nie słyszałem reperaturka pompki centralnego :polew:

Opublikowano

Prawdopodobnie masz na myśli sam silniczek do pompki centralnego.

Jeśli jesteś w stanie sam pompkę rozebrać i wymienić silniczek, to zagadaj z gościem z tej aukcji

http://www.allegro.pl/item333480539_pompka_centralnego_zamka_audi_80_100_b4_c4_a4_a6.html

U mnie elektronika pompki centralnego była OK, sprzedał mi silniczek, który sam podmieniłem i teraz jest jak nowa :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Myslalem , ze wiecie co sie w pompkach centralnego najczesciej psuje...

No wiec , nie jest to silnik i nie jest to elektronika. Najczesciej peka sama ,,turbinka ,, , ktora jest wykonana z grafitu. Kolega ,ktory pisal o uszczelkach i innychch czesciach , najwyrazniej nie widzial nigdy uszkodzonej pompki w stanie ,,rozkladu ,,

wyglada to tak : a2fd_1.JPG

To wlasnie ta czesc peka na 4 kawalki i juz jest po pompce.

Teraz juz wiecie o czym piszemy i juz nie bedziecie sie nasmiewac ze slowa ,,reperaturka,,

Kiedy Wam sie to popsuje , to zmienicie stosunek do tematu. W serwisie VW/ Audi koszt 340€ , Reperaturka - pompka + silnik 100€ - dokladnie to co widac na zdjeciu.

Moge tylko dodac , ze kiedy peknie turbinka na kawalki , to silniczek nadal pracuje i po ca. 5 sekundach sie wylacza. Niby wszystko ,,na ucho,, OK , ale pompka to juz schrott.

Oczywiscie wiekszosc z Was lata zaraz po instalacji elektrycznej , rozbiera tapicerki w drzwiach , jezdzi do warsztatow i placi ,,frycowe,, za diagnoze. Na forum wyczytalem mnostwo takich przykladow. Nikt jednak nie chce zagladnac do bagaznika i odkrecic 3 srobki w pompce...

pozdrawiam

Opublikowano

ja u siebie tylko wirnik i łopatki pompki przełożyłem ze starej na szrocie kupionej spalonej, i hula do dziś :th:

Opublikowano
  • Autor

no jezeli ma sie farta i gdzies znajdzie spalana , to gratuluje. Ciezko jest trafic cos takiego. Nie wiem czy inne pompki Audi maja takie same wirniki..

Taka operacja jest oplacalna

Opublikowano

za pompke gość na giełdzie chciał 300 zł a spaloną kupiłem za 30 zł :th:

Opublikowano
  • Autor

to , to juz wiem :)

Opublikowano

Myslalem , ze wiecie co sie w pompkach centralnego najczesciej psuje...

No wiec , nie jest to silnik i nie jest to elektronika. Najczesciej peka sama ,,turbinka ,, , ktora jest wykonana z grafitu. Kolega ,ktory pisal o uszczelkach i innychch czesciach , najwyrazniej nie widzial nigdy uszkodzonej pompki w stanie ,,rozkladu ,,

wyglada to tak :

To wlasnie ta czesc peka na 4 kawalki i juz jest po pompce.

Teraz juz wiecie o czym piszemy i juz nie bedziecie sie nasmiewac ze slowa ,,reperaturka,,

Kiedy Wam sie to popsuje , to zmienicie stosunek do tematu. W serwisie VW/ Audi koszt 340€ , Reperaturka - pompka + silnik 100€ - dokladnie to co widac na zdjeciu.

Moge tylko dodac , ze kiedy peknie turbinka na kawalki , to silniczek nadal pracuje i po ca. 5 sekundach sie wylacza. Niby wszystko ,,na ucho,, OK , ale pompka to juz schrott.

Oczywiscie wiekszosc z Was lata zaraz po instalacji elektrycznej , rozbiera tapicerki w drzwiach , jezdzi do warsztatow i placi ,,frycowe,, za diagnoze. Na forum wyczytalem mnostwo takich przykladow. Nikt jednak nie chce zagladnac do bagaznika i odkrecic 3 srobki w pompce...

pozdrawiam

Rozbierałem. Wiem jak to wygląda, napisałem co się najczęściej psuje, bo są to 2 rzeczy.

Jak mam wydać 350 zł za turbinkę, to kupuję za 80 zł pompkę, co ma zepsute dokładnie to co ja mam sprawne, wychodzi znacznie taniej.

Opublikowano
  • Autor

Jaki sens ma ta odpowiedz z cytatem ? Nie na temat i nic nie wnosi.

Panowie, zanim cos napiszecie , to zastanowcie sie co chcecie przekazac innym...

Opublikowano

dax6 mam pompkę co prawda o innym oznaczeniu 4 A0 862 257 A, ale wirnik jest raczej taki sam

w pompce padła elektronika ( ktoś umiejętnie nalewał płyn w avancie i ją zalał ), ale silnik i wirnik są ok

zrobię zdjęcie i pomierzę wirnik, może podejdzie

Opublikowano

tego jeszcze nie słyszałem reperaturka pompki centralnego :polew:

miałem jakiś czas temu to samo ... przeczyszczenie FSZYSTKIEGO dokumentnie pomogło ... od tamtej pory hula :kox:

poza tym ... jedna rada - sama pompka dex ... to nie wszystko, przewody to najczęstrzy problem z tym "powietrznym" systemem zamykania auta ...

jak pompkę sprawdzisz i będzie już całkiem OK - weź się za "rurki" stary ... one muszą być wszystkie SUCHE i DROŻNE !!!

powodzenia,.

kr@Mi :hi:

Opublikowano
  • Autor

z rurkami jest wszystko OKi , rozlecial sie wirnik pompki. Ten zalaczony na zdjeciu. To jest w zasadzie jedyny slaby punkt tych aut. Reszta raczej nie zawodzi.