Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Grill przedift i polift

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi:

czy grill z polifta będzie pasować plug&play do przedlifta ???

i czym się te grille wogólę różnią ??? grill od s4 i od rs4 mają inną tą kratkę w środku...ale przedlift od polift nie widzę różnicy.... :wallbash:

i jak odróżnić oryginał od podróbki ?

Opublikowano

Polift ma więcej chromu na ramce. Bez problemu pasuje do przedlifta.

Opublikowano

już kiedyś o tym pisałem, bardzo wczesne przedlifty - np 94 i poczatek 95 mają nieco inny ten języczek do podnoszenia klapy, u mnie montaż grilla z polifta wymagał delikatnej korekty pilnikiem otworku na ten właśnie języczek...[br]Dopisany: 01 Styczeń 2012, 11:16_________________________________________________

i czym się te grille wogólę różnią ??? grill od s4 i od rs4 mają inną tą kratkę w środku...ale przedlift od polift nie widzę różnicy.... :wallbash:

jest jeszcze jedna drobna różnica bo poliftowy grill ma o jedną poprzeczkę mniej :hi:

Opublikowano

już kiedyś o tym pisałem, bardzo wczesne przedlifty - np 94 i poczatek 95 mają nieco inny ten języczek do podnoszenia klapy, u mnie montaż grilla z polifta wymagał delikatnej korekty pilnikiem otworku na ten właśnie języczek...[br]Dopisany: 01 Styczeń 2012, 11:16_________________________________________________

jest jeszcze jedna drobna różnica bo poliftowy grill ma o jedną poprzeczkę mniej :hi:

a u mnie w 95 gril poliftowy wszedl bez zadnych przeróbek... wszystko p&p

Opublikowano
  • Autor

no dobrze... ale jak odroznic podróbke od ori ?? Rozumiem ze ori ma wybite jakies numery z tylu tak ??? Bo przodem to pewnie sie nie roznią

Opublikowano

szukaj używek...

Opublikowano
  • Autor

szukaj używek...

ale ktos przeciez mogl kupic kiedys nową podróbkę i później sprzedac...wiec tez bedzie uzywana ale podrobka , wiec pytam jak odróżnić je ?

Opublikowano

przed kupnem dzwonisz do kolesia i pytasz czy jest ori...... a jak koles nie bedzie wiedzial to niech sprawdzi czy ma wybity znaczek/numer audi od spodu...[br]Dopisany: 01 Styczeń 2012, 12:26_________________________________________________190420092101.jpg

190420092102.jpg

chociaz powiem Ci szczerze ze skoro nie widzisz roznicy to po co sie ladowac w koszta i zakladac gril na poliftowy :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

chociaz powiem Ci szczerze ze skoro nie widzisz roznicy to po co sie ladowac w koszta i zakladac gril na poliftowy :gwizdanie

nie zwracałem wcześniej uwagi na ten chrom...szukałem różnicy w tej kratce plastikowej...teraz jak patrzę to widzę , jest więcej tego chromu i przez to wydaje się być grubszy :tongue4:

EDIT:

a czy wychodziły grille od s4 w tak jakby poliftowej wersji ? bo z tego co widzę to chrom w nich jest taki jak w przedliftach....to samo pytanie mam o grill rs4

pytam z ciekawości :gwizdanie:

Opublikowano

dropsone a mozesz zrobić zdjecie tego języczka? ja zrobie jutro foty i porównamy, u mnie on był dużo większy i wogóle nie wszedł w nowy grill a jak go przelożyłem siłowo to nie wracał na swoje miejsce tylko sterczał.... :mysli:

Opublikowano

ja też miałem z tym problem, podtopiłem pod listwą kawałek i teraz chodzi jak trza.

Opublikowano

ja też miałem z tym problem, podtopiłem pod listwą kawałek i teraz chodzi jak trza.

ja podpiłowałem delikatnym pilniczkiem nadając otworkowi w grillu kształt taki jak w przedlifcie

Opublikowano

dropsone a mozesz zrobić zdjecie tego języczka? ja zrobie jutro foty i porównamy, u mnie on był dużo większy i wogóle nie wszedł w nowy grill a jak go przelożyłem siłowo to nie wracał na swoje miejsce tylko sterczał.... :mysli:

jak bede w domu to zrobie fotke

Opublikowano

U mnie również grill z polifta wszedł do budy 95r. :cool1:

Opublikowano

Dla mnie różnią się chromowaną ramką.Stary ma ją "kwadratową" a polift szerszą i idzie pod kątem do góry do wewnątrz na zewnątrz.Ogólnie jest ładniejszy, ale są bardzo podobne na pierwszy rzut oka.

Opublikowano
  • Autor

no dobrze a czy grile z s4 i rs4 były przedliftowe i poliftowe ?

Opublikowano

Nie.

Opublikowano

a widziałeś kiedyś Audi RS4 B5 przedliftowe? :cool1:

Opublikowano
  • Autor

co do rs4 to ok ...mój błąd

ale s4 wychodziły od 99r ? nie było wcześniejszych ?

Opublikowano

co do rs4 to ok ...mój błąd

ale s4 wychodziły od 99r ? nie było wcześniejszych ?

Były przedlifty ale grill się nie zmieniał.