Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 ASN] Multitronic po naprawie dalej szarpie...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dzwonilem do dlugoleki w sprawie wymiany oleju ,wedlug nich temperatura oleju w skrzyni nie jest wazna i oni kompa niepodpinają,podziekowalem im za taką usluge[450pln]

Opublikowano
  • Autor

Powiedzieli mi już po naprawie, że zmienili mi na 7 lamelowe. Wartości z kompa odczytam czym prędzej i dam znać.

Opublikowano

Powiedzieli mi już po naprawie, że zmienili mi na 7 lamelowe. Wartości z kompa odczytam czym prędzej i dam znać.

Skontaktuj się ze mną: 691 643 630.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Audik wylądował po zrobieniu wszystkich innych pierdółek jak półośka, jakieś czujniczki, świece etc na Długołękę.

Dojechałem nim do nich te 60km i od razu jak pracownik wsiadł to złapał się za głowę... Przyjechaliśmy do siedziby ASB i właściciel również kręcił głową z niedowierzaniem. Coś tam się pokłócili na zapleczu, ale nie dosłyszałem ocb.

W każdym razie wyszło na to, że BYŁO ŹLE ZROBIONE i że zostanie zrobiona OD NOWA:)

Nie spodziewałem się, że tak gładko pójdzie no ale zobaczymy.

W każdym bądź razie zastanawiam się poważnie nad sprzedażą mojego cudeńka. Nie ma co ukrywać, że odkąd je kupiłem w kwietniu to tak:

- skrzynia 8240 brutto

- gazior brc 2 4300 brutto

- wszystkie tarcze hamulcowe bosch, brembo, klocki to samo, czujników chyba z 5, nowe felgi 18 na lato, nowe reflektory (te z diódkami, ale stare zostawiłem jakbym sprzedawał a komuś się nie podobało), nowy rozrząd na częściach z najwyższej półki i kilka innych pierdółek pochłonęły około 8000zł kolejne. Ogólnie samochód poza karoserią można powiedzieć, że nowy:( Ale mam dość bo już wyszedł mnie ponad 40000zł totalnie.

Teraz tylko pytanie, czy ktoś zapłaci mi za niego rozsądne pieniądze itp? Ma ktoś jakiś pomysł z forumowiczów?

PS Skrzynia będzie miała gwarancję od nowa więc 12 miesięcy...

Pozdrawiam i od dzisiaj szukam mojej wymarzonej wczesniej S4 B6 w manualu:))

Opublikowano

Będzie ciężko z kupcem ale życzę powodzenia. Także w poszukowaniu V8 (sam się przymierzam ;)).

Opublikowano

tak dadza ci 25 tys zł bo tak na allegro stoja :) zapomnij o zwrocie kasy , łatwo sie poddajesz jak cie denerwuje multi zmien na manuala po naprawie skrzynie wyjdziesz wtedy na zero

Opublikowano
  • Autor

Nie, nie poddawać sięnie chcę. Mam czasami chwile zwątpienia po prostu. Gdybym na starcie to wiedział to od razu kupiłbym S4 b6 w manualu powiedzmy za około 40k i wolałbym dołożyć 10k do tamtego a mieć konkret.

Zastanawia mnie jedna rzecz jeszcze. Czy powinni mi Panowie z Długołęki dać od nowa gwarancję skoro całość znowu naprawiają czy zostaje gwarka do czerwca tak jak było?

Jak uważacie jak to rozwiązać z nimi.

PS Niedługo jadę do Szwecji po towar i zamierzam zdzwonić sięz Bartem na podpięcie pod kompa i w ogóle na pogaduszki:)

Pozdrawiam

Opublikowano

Musza dac Ci nowa gwarancje, caly problem ze skrzynia byl spowodowany ich niekompetencja... wiec to co zrobili wczesniej jest ich problemem, a Ty musisz ich poprostu oto zdusic... :)

Opublikowano
  • Autor

Witam ponownie. Samochód stoi w Długołęce już ponad tydzień i mają widocznie problem. Dzwoniłem dzisiaj i usłyszałem : "Panie ze skrzynią jest masakra w środku". "Szukamy innej skrzyni i nie możemy znaleźć".

INNEJ SKRZYNI? O kurczę... Jakoś mnie to zmartwiło i to porządnie. Ma być*wszystko nowe a oni szukają innej skrzyni.

Oczywiście znalezienie skrzyni do mojego graniczy z cudem (3.0 FW) bo nie ma nawet takiego auta chyba na Allegro w tej chwili. Ciekawi mnie co chłopaki tam wymyślą.

Moje podejrzenia, że w tej starej była fuszerka "oby tylko chodziło" okazują się powoli faktem prawdziwym bo po prawdziwym remoncie skrzynia nie może paść po 30k km.

Zastanawiam się czy takie serwisy oddają kasę w razie czego i może przeróbka na manualek byłaby wtedy wskazana?

co uważacie?

---------- Post added at 18:24 ---------- Previous post was at 16:46 ----------

Porozmawiałem z Czakim tel. i zdecydowałem już na 100%, że będzie przekładka skrzyni na manula.

Z Długołęką się dogadam na zwrot części kosztów (ok. 4k do zwrotu za ich nieudolność) lub jeśli naprawią wreszcie, że będzie ładnie wszystko cykać to sprzedam skrzynię i za nią mniej więcej przełożę na manualka.

Powód decyzji jest prosty - kocham to auto, jego design i jak już się na nie zdedydowałem to bedzie u mnie hulać i hulać aż się rozleci.

Jedyna alternatywa to sprzedaż całego auta po remoncie skrzyni i zakup s4 b6 manual (tym razem zaproszę z 5 fachowców ze mną na oglądanie auta przed zakupem bo jedna "mina" już mi wystarczy na jakiś czas:)

Pozdrawiam!

Opublikowano

pieniądze za robotę brać to każdy chce ale o gwarancji zapominają a jeszcze do swojego bubla się przyznać to graniczy z cudem, mój 4biegowy stary automacik był robiony jakieś cztery lata temu i do dzisiaj odpukać jak ta lala kiedy nie zajadę na okresowy przegląd sprawdzaja pracę skrzyni i jest bez zarzutu,na fakturze rónież było wszystko wyszczególnione co zostało wymienione i zakres naprawy goraco polecam warsztat "Kisielnicki serwis skrzyń" w Szczecinie.

Opublikowano

Powiedz jak zrobisz swapa na manual jak się wszystko sprawuje :)

Opublikowano

Jezeli wyjdzie ze nie moga naprawic auta, powinnni Ci zwrocic calkowity koszt naprawy a nie czesciowo...

Opublikowano
  • Autor

Rafal-L tylko wiesz, czy nie mogą powiedzieć "no przecież przejechał Pan 30k km na tej skrzyni po remoncie więc całkowity zwrot kosztów jest nieuzasadniony" ? Oni dali gwarancję na 50 k km więc teoretycznie według ich logiki to 3/5 ceny naprawy wyjeździłem. No ale to tylko dywagacje póki co więc zobaczymy co będzie jak "naprawią" lub poddadzą się. Czekam do piątku na naprawioną i jeśli w poniedziałek nie będę mógł odebrać auta to dzwonię o zwrot kasy i tyle (2 tygodnie w serwisie to już chyba będzie wystarczająco) Dzięki bogu mamy w rodzinie od nowości Lanosa 105km i to jest prawdziwy przykład bezawaryjności już przez 13 lat.

PS O udanym Swapie jeśli do niego dojdzie na pewno poinformuję jeszcze nie raz i nie dwa ze szczegółami:)

Opublikowano

Dla mnie swap jest rozwiązaniem tylko i wyłącznie gdy przeważają względy ekonomiczne. Nie po to kupiłem automat aby teraz wkładać tam manualną skrzynię biegów...

Inna sprawa, że gdyby warsztaty nie odpierdzielały takich cyrków - to pewie chętnych na swapa też byłoby mniej.

Opublikowano
  • Autor

Bart tutaj chodzi o to, że jestem typem gościa który wybierał sobie auto i marudził przez prawie rok. Jak już wybrałem tego to uwierz, że dla mnie nie ma nic ładniejszego, szybszego/ekonomiczniejszego (które auto z 220km spala Wam 40 litrów gazu na trasie polskiej krajówki+wioski 450km czyli średnia 9.5 GAZU ) itp itd. Oni powiedzieli mi Bart przez tel. ŻE NIE MOGĄ ZNALEŹĆ TAKIEJ SKRZYNI. I to jest właśnie to co mnie zaczyna łamać. Dostanę więc używane graty - sprawne, ale jednak używane które za xkm znowu wysiądą i co wtedy? Kolejne 5,6,8 kzł? Rocznie robię między 60-80 tysi dlatego też mam LPG i prawda jest taka, że wizja wydania kolejnych 8 kzł na multi w moim przypadku nie odwlecze się dłużej niż 2 lata:(:(:( Bo co innego robić rocznie 15tys. a 60-80

Czuję się teraz jak skazany na odsunięty w czasie wyrok (kolejna naprawa multi), który zostanie wyegzekwowany, ale nikt nie wie kiedy:)

Opublikowano

Sęk w tym, że nie musisz zakładać dokładniej tej samej skrzynki, która padła. A jeśli podjąłbym się naprawy?

Musiałbym tylko wiedzieć co dokładnie uległo uszkodzeniu...

Opublikowano
Dla mnie swap jest rozwiązaniem tylko i wyłącznie gdy przeważają względy ekonomiczne. Nie po to kupiłem automat aby teraz wkładać tam manualną skrzynię biegów...

Inna sprawa, że gdyby warsztaty nie odpierdzielały takich cyrków - to pewie chętnych na swapa też byłoby mniej.

Heh ja np. kupiłem, bo byłem zapewniony, że to Tiptronic :P Zresztą wolę manual, bo daje więcej przyjemności z jazdy dla 19 latka :P Ale kupiłem, bo samochód był w b. dobrym stanie więc nie wybrzydałem :P

Sęk w tym, że nie musisz zakładać dokładniej tej samej skrzynki, która padła. A jeśli podjąłbym się naprawy?

Musiałbym tylko wiedzieć co dokładnie uległo uszkodzeniu...

Ja bym zaryzykował na miejscu Kaisera :)

Opublikowano
  • Autor

Tak czy owak przyjadę ją do Ciebie skontrolować niebawem o ile zrobią*w ogóle. Facet z Długołęki miał dzisiaj najpóźniej dzwonić i widzę, że cisza:) Mają tam niezły zawias pewnie skoro używki nie mogą znaleźć.

Najpierw niech wyjedzie furencja od nich potem będzie się myśleć, ale zarys postępowania z audikiem już mam

Opublikowano

Ja napewno niedalbym im polowy pieniedzy, chcesz miec sprawna skrzynie jak za nia zaplaciles... moze biora Ciebie na czas.... wez auto pozniej na diagnowe i sprawdzenie do Barta... bynajmniej bedziesz mial pewnosc....

Opublikowano

i jeszczy bym im powiedział ze wypożyczam auto tej samej klasy i bede obciążał ich kosztami dodatkowymi, tylko rozwiązania poprzez prawnika

http://allegro.pl/audi-a4-b6-3-0-v6-asn-skrzynia-biegow-manualna-i2102853934.html :)

bart oczywiscie, ze aspekty ekonomiczne musza przemawiac ja tak zrobiłem wlasnie i ciesze sie z tego powodu