czarny Opublikowano 26 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2012 nie nie BPW to konstrukcyjnie silnik 1,9:P taki sam blok itp dlatego np nie maja problemy z pękającą głowica no i wtryski sa inne niż w 16v
stefan1986 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Oczywiście do tego program zrobiony i wszystko śmiga autko kopci tylko na zimnym silniku ale na biało, a jak już jest ciepły to bez niczego mam dokładnie to samo po programie, ciekawe czym spowodowane jest to kopcenie na biało na zimnym?
czarny Opublikowano 30 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2012 masz dpf? u mnie to logiczne że jak jest "przelot" to będzie dymi całe szczęście że nie na czarno
stefan1986 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Opublikowano 30 Stycznia 2012 no ja mam wywalony dpf, zero czarnego dymu, tylko biały na zimnym silniku
czarny Opublikowano 30 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2012 to jak odpalisz silnik wyjdz i niech ktoś wciśnie do końca pedał gazu, i powiedz jakie wrażenia też myślałem że mam biały ale jak tak zrobiłem to juz nie byłem przekonany jakie masz końcówki wydechu ? chrom czy może okopcone?
stefan1986 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Opublikowano 31 Stycznia 2012 końcówki mam delikatnie okopcone, ale dymka ciemnego puści tylko przy ostrym bucie sprawdzałem niejednokrotnie jadąc drugim autem z tyłu ale nie o to mi chodziło w moim pytaniu, bo ty napisałeś, że kopci na biało ale tylko na zimnym i u mnie jest dokładnie tak samo, dlatego chciałem zapytać jaka może być przyczyna tego stanu rzeczy? czy powoduje to wolny przelot bez DPF czy to skutek uboczny nowego softu?
Rekomendowane odpowiedzi