michau Opublikowano 26 Marca 2008 Opublikowano 26 Marca 2008 Witam, jaki jest czas na naprawę samochodu po kolizji/wypadku? Czy jest to jakoś ograniczone? Czy odszkodowanie może przepaść? Z góry dziękuję za odpowiedź
lexpar Opublikowano 26 Marca 2008 Opublikowano 26 Marca 2008 W zasadzie to nie ma czasu, terminu na naprawę ( wpływ na to ma wiele okoliczności). Zawsze wykonujący naprawę może sie tłumaczyć potrzebą sprowadzenia części itp. Oczywiście jest to mocno uzależnione kto wykonuje naprawę. Odszkodowanie Ci nie przepadnie, a ponadto jak nie masz zakończonej szkody to jeszcze możesz coś dopisać. , bowiem w trakcie usuwania szkody może coś wyniknąć. Ja zawsze w takich przypadkach korzystałem z ASO ( oczywiście jak szkoda powstała nie z mojej winy). A także decydowałem się na rozliczenie bezgotówkowe czyli warsztat-ubezpieczyciel sprawcy szkody.
lukasz Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 masz prawo do odszkodowania i nawet nie musisz naprawiac auto, to jest tylko twoja wola czy auto naprawisz czy nie.oczywiscie dochodznie odszkodowania moze ulec przedawnieniu po 3 latach, ale to nie jest reguła :>
Rekomendowane odpowiedzi