adriand 0 Posted January 4, 2012 Share Posted January 4, 2012 hej, mam pytanie. w aucie posiadam MCE w wersji high (pełny FIS, kontrola żarówek, itd), tempomat, czujnik zmierzchu etc. Moje pytanie brzmi: Jako, że pod kierownicą siedzi oczywiście jakaś taśma, to czy ona jest w stanie obłużyć kierę multifunkcyjną z b6? Chcę kupić samą poduchę z przyciskami i dołożyć. dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
letallec 2 Posted January 4, 2012 Share Posted January 4, 2012 To zalezy jaka masz tasme i kierownice. W wielu przypadkach potrzebny jest jeszcze modul tzw trapez. W kwestii multifunkcji MCE nie ma zadnego znaczenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adriand 0 Posted January 4, 2012 Author Share Posted January 4, 2012 no właśnie tu jest problem, bo nie wiem. żeby to sprawdzić, trzeba zdejmować kierownicę i sczytać z naklejki kody, czy jest jakaś inna opcja (np. kody wyposażenia, korelacja z innymi funkcjami wyposażenia- występowało np. tylko z taką taśmą albo inną)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
letallec 2 Posted January 4, 2012 Share Posted January 4, 2012 Tasma mogla wystepowac z grzana kierownica lub tez z kierownica ze zmiana biegow dla skrzyni automatycznej. Najlepiej to sprawdzic sczytujac z naklejki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adriand 0 Posted January 4, 2012 Author Share Posted January 4, 2012 skrzynia manual, a kiera niegrzana niestety:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
letallec 2 Posted January 4, 2012 Share Posted January 4, 2012 skrzynia manual, a kiera niegrzana niestety:) To marne szanse na to ze tasma bedzie obslugiwala multifunkcje. Musisz sie do niej dobrac i zczytac numer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
studziany 2 Posted January 4, 2012 Share Posted January 4, 2012 Jak nie chcesz nic demontować to możesz zczytać to Vagiem-jak masz do niego dostęp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrclaguna 333 Posted January 4, 2012 Share Posted January 4, 2012 Tu masz wszystkie numery * Lowline o kierownica: standardowa 4-ramienna kierownica o dostępne funkcje: manetka komputera pokładowego (trip computer) (nie wspiera tempomatu !) o numer VAG: 8E0 953 549 F (8E0953549F) * Midline o kierownica : standardowa 4-ramienna kierownica, sportowa kierownica trójramienna, kierownica multifunkcyjna o dostępne funkcje: manetka komputera pokładowego (trip computer), tempomat (Cruise Control) o numer VAG: 8E0 953 549 L (8E0953549L), 8E0 953 549 N (8E0953549N) * Highline o kierownica : standardowa 4-ramienna kierownica, sportowa kierownica trójramienna, kierownica multifunkcyjna o dostępne funkcje: manetka komputera pokładowego (trip computer), tempomat (Cruise Control), kierownica podgrzewana o numer VAG: 8E0 953 549 M (8E0953549M), 8E0 953 549 P (8E0953549P) Link to comment Share on other sites More sharing options...
letallec 2 Posted January 4, 2012 Share Posted January 4, 2012 Przeczytajcie jeszcze raz o co chodzi. Pytanie jest o tasme, a nie o moduł manetek. @ studziany - gdzie vag/vcds pokazuje nr tasmy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrclaguna 333 Posted January 4, 2012 Share Posted January 4, 2012 To proste trza drzeć poduszke i sprawdzić ile jest pinow Tu jest wszystko opisane co i jak http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=23501.1380 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bromchit 39 Posted January 4, 2012 Share Posted January 4, 2012 hej, mam pytanie. w aucie posiadam MCE w wersji high (pełny FIS, kontrola żarówek, itd), tempomat, czujnik zmierzchu etc. Moje pytanie brzmi: Jako, że pod kierownicą siedzi oczywiście jakaś taśma, to czy ona jest w stanie obłużyć kierę multifunkcyjną z b6? Chcę kupić samą poduchę z przyciskami i dołożyć. dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam Kupno samej poduchy z przyciskami to nie wszystko potrzebny jest jeszcze trapez w kierownicę tak pisał kol. letallec, taśma do połączenia przycisków z tym trapezem, inna jest też wiązka poduszki powietrznej piszę oczywiście o poduszce multi z B6. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts