Jump to content
IGNORED

[ALL B6] MCE w wersji high, a multifunkcja z B6

adriand

Recommended Posts

hej,

mam pytanie. w aucie posiadam MCE w wersji high (pełny FIS, kontrola żarówek, itd), tempomat, czujnik zmierzchu etc. Moje pytanie brzmi: Jako, że pod kierownicą siedzi oczywiście jakaś taśma, to czy ona jest w stanie obłużyć kierę multifunkcyjną z b6? Chcę kupić samą poduchę z przyciskami i dołożyć.

dzięki za odpowiedzi,

pozdrawiam

To zalezy jaka masz tasme i kierownice. W wielu przypadkach potrzebny jest jeszcze modul tzw trapez. W kwestii multifunkcji MCE nie ma zadnego znaczenia.

no właśnie tu jest problem, bo nie wiem. żeby to sprawdzić, trzeba zdejmować kierownicę i sczytać z naklejki kody, czy jest jakaś inna opcja (np. kody wyposażenia, korelacja z innymi funkcjami wyposażenia- występowało np. tylko z taką taśmą albo inną)?

Tasma mogla wystepowac z grzana kierownica lub tez z kierownica ze zmiana biegow dla skrzyni automatycznej. Najlepiej to sprawdzic sczytujac z naklejki.

skrzynia manual, a kiera niegrzana niestety:)

To marne szanse na to ze tasma bedzie obslugiwala multifunkcje. Musisz sie do niej dobrac i zczytac numer.

Jak nie chcesz nic demontować to możesz zczytać to Vagiem-jak masz do niego dostęp.

Tu masz wszystkie numery :)

* Lowline

o kierownica: standardowa 4-ramienna kierownica

o dostępne funkcje: manetka komputera pokładowego (trip computer) (nie wspiera tempomatu !)

o numer VAG: 8E0 953 549 F (8E0953549F)

* Midline

o kierownica : standardowa 4-ramienna kierownica, sportowa kierownica trójramienna, kierownica multifunkcyjna

o dostępne funkcje: manetka komputera pokładowego (trip computer), tempomat (Cruise Control)

o numer VAG: 8E0 953 549 L (8E0953549L), 8E0 953 549 N (8E0953549N)

* Highline

o kierownica : standardowa 4-ramienna kierownica, sportowa kierownica trójramienna, kierownica multifunkcyjna

o dostępne funkcje: manetka komputera pokładowego (trip computer), tempomat (Cruise Control), kierownica podgrzewana

o numer VAG: 8E0 953 549 M (8E0953549M), 8E0 953 549 P (8E0953549P)

Przeczytajcie jeszcze raz o co chodzi. Pytanie jest o tasme, a nie o moduł manetek.

@ studziany - gdzie vag/vcds pokazuje nr tasmy?

hej,

mam pytanie. w aucie posiadam MCE w wersji high (pełny FIS, kontrola żarówek, itd), tempomat, czujnik zmierzchu etc. Moje pytanie brzmi: Jako, że pod kierownicą siedzi oczywiście jakaś taśma, to czy ona jest w stanie obłużyć kierę multifunkcyjną z b6? Chcę kupić samą poduchę z przyciskami i dołożyć.

dzięki za odpowiedzi,

pozdrawiam

Kupno samej poduchy z przyciskami to nie wszystko potrzebny jest jeszcze trapez w kierownicę tak pisał kol. letallec, taśma do połączenia przycisków z tym trapezem, inna jest też wiązka poduszki powietrznej :wink4: piszę oczywiście o poduszce multi z B6.