Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] płyn chłodniczy wyplywajacy spod korka zbiorniczka wyrównawczego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam taki problem... ale powiem więcej szczegółów, wywalało mi wode z pod korka ale nie na postoju tylko podczas jazdy, takie ciśnienie tam się robiło że aż bulgotało.jak stałem to cała chłodnica ciepła- jak jechałem pół zimnej pół gorącej. termostat jakby nie otwierał. wymieniony termostat, głowica splanowana, nowa uszczelka i... dalej to samo. wyjęłem termostat i się nie grzeje, nie wywala wody. dochodzi do 90 i spada do 83. co to może być?

* kolego wątek w ktorym pisales jest nt silników diesla .....

należy zawsze zwracac uwage aby pisac w odpowiednim dziale.......

(wątek podzielony - utworzony nowy w odpowiednim dziale) [Musashi]

Opublikowano

Możliwe że nie potrzebnie to wszystko robiłeś a wystarczyło kupić nowy korek zbiorniczka wyrównawczego

Opublikowano
  • Autor

a jeszcze jedno, nie wiem czy ten mój zegarek pokazuje dobrze temperature- na liczniku 90 stopni a mechanik daje ręke uciąć że on ma około 70...

Opublikowano

bo ja mam taki problem... ale powiem więcej szczegółów, wywalało mi wode z pod korka ale nie na postoju tylko podczas jazdy, takie ciśnienie tam się robiło że aż bulgotało.jak stałem to cała chłodnica ciepła- jak jechałem pół zimnej pół gorącej. termostat jakby nie otwierał. wymieniony termostat, głowica splanowana, nowa uszczelka i... dalej to samo. wyjęłem termostat i się nie grzeje, nie wywala wody. dochodzi do 90 i spada do 83. co to może być?

jakiego silnika twoje problemy dotycza?

jaka miales temperature gdy bulgotalo w zboirniczku wyrownawczym? sprawdzales VAG-iem temperature?

Opublikowano
  • Autor

silnik 1.6 ADP, a w tym czasie co wywalało mi wode nie miałem możliwości podłączenia VAGa, bo najbliższy komp jest 10km ode mnie no i sporo sobie krzyczą 50 zł za podłączenie. Ja podejrzewam że może to być pompa wody ale jak ją wymienie i okarze się że to nie pompa to w plecy 120 za pompe i za montaż 300 mi krzyknął mechanik