Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Kupić tradycyjny skaner czy ręczny??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam dylemat czy kupowac tradycyjny płaski skaner komputerowy, czy kupić skaner ręczny tego typu

http://allegro.pl/inteligentny-skaner-reczny-przenosny-overmax-lcd-i2008711478.html

Miał ktoś do czynienia z tego typu urzadzeniem, nie koniecznie ten model, chodzi mi o rodzaj

Cenowo stoja podobnie

Opublikowano

Kumpel kuoił kiedyś taki skaner. Próbowałem cś zeskanować to zawsze było coś nie tak. Jak za szybko przeciągniesz to sie rozmywa. Ręka zadrży i już skan poruszony. Irytujące to było bardzo. Tradycyjny skaner za 70zł bił to urządzenie na głowę.

Było to jakieś 3 lata temu więc technika poszłą ostro do przodu wiec teraz moze być ok

Opublikowano
  • Autor

Mimo wszystko dzięki za opinie, a przy uzytkowaniu to sie przeciaga nad papierem, czy po papierze :mysli:

Opublikowano

A nie lepiej kupic kombajn. Skaner drukarka??

Opublikowano
  • Autor

A nie lepiej kupic kombajn. Skaner drukarka??

to też rozważałem ale po pomiarach wnęki w szafce gdzie ma stac poprostu nie wejdzie(obecnie jest tam drukarka) :wallbash: a pokój mam tak olbrzymi że niesposób kolegów na imprezke zaprosić ;(

Wiec musi być to być oddzielny skaner

Opublikowano

Wymiar czy taki sam skaner czy drukarka bedzie podobny, kartka A4 :> tylko wiadomo z drukarka bedzie wyższy

Opublikowano
  • Autor

wymiary urzadzenia wielofunkcyjnego, niestety nie zmieści mi sie żadno na szerokosc do tej półki :wallbash: a innego miejsca nie przewiduje :wink4:

Opublikowano

Jeśli potrzebujesz skaner do domu/biura to z przenośnym daj sobie spokój. Kupno przenośnego ma sens tylko wtedy gdy potrzebujesz tej przenośności...

W Twoim przypadku wydaje mi się, że najlepiej sprawdzi się mały płaski skaner o jak najmniejszej wysokości obudowy

Opublikowano
  • Autor

Miałem własnie płaski skaner kiedyś, sprawdzał sie dobrze, ale jest zbyt stary dla systemów 64bit :disgust: i teraz przegladajac za nowym własnie zaciekawił mnie te ręczny, ale w sumie z jego dokładnoscią nie jestem pewien

Opublikowano

a ja Ci polece Kowi inną opcje... mam podobną sytuacje jak ty

kup :

http://allegro.pl/brother-dcp-j315w-lcd-wifi-nowy-3l-gw-komplet-wawa-i2028279916.html urządzenie z wifi .. wsadzisz do szafy, zero kabli itp i święty spokój z miejscem a do tego zabójcza cena tuszy 2 zł :Dhttp://allegro.pl/1x-lc-985-lc985-j125-j315w-j515w-j220-j415w-j615w-i2028578101.html

Opublikowano
  • Autor

tooo jest nie głupie :kox: mam nadzieje ze z drukarka dają odbiornik wifi, bo w stacjonarnym nie mam

A wiesz moze jaka wydajnosc drukowania na tych tuszach jest :mysli:

Opublikowano

tooo jest nie głupie :kox: mam nadzieje ze z drukarka dają odbiornik wifi, bo w stacjonarnym nie mam

A wiesz moze jaka wydajnosc drukowania na tych tuszach jest :mysli:

studiuje więc drukuje... czasami jakaś fotka dużo tekstu i tusze zmieniam co 4 miechy.. sa takie zestawy że dają Ci po 2 kolory i 4 czarne czyli łącznie 10 tuszy za 25 zł .. więc koszty śmieszne.. a tusze są hermetyczne więc nie ma opcji żeby zaschły :) mam już podobną jakies 2 lata... zero problemów[br]Dopisany: 06 Styczeń 2012, 17:39_________________________________________________najtańszy odbiornik wifi na usb to ok20-30 zł http://allegro.pl/dynamode-karta-usb-wifi-150-mbps-nie-przegap-i2034910840.html

Opublikowano
  • Autor

to teraz mi zamieszałeś, wymiary tego są dosc fajne jak zwykła drukarka :naughty:

Opublikowano

to teraz mi zamieszałeś, wymiary tego są dosc fajne jak zwykła drukarka :naughty:

dokładnie.. a masz drukarke, xero i skaner w 1... a te tusze to jest śmiech... nie wierzyłem w ich jakośc póki brat do firmy nie kupił takiej.. wsadził tusz za 4 zł wtedy i drukował :) w tym momencie jeśli chodzi do takich zastosowań nie ma chyba urządzenia tańszego i wydajniejszego :) ... możesz kupić jakiegoś lexmarka.. ale tusze będą kosztować 100 zł za kpl ... a nie 10

Opublikowano

przeczytałem test i dalej uważam, że jak za tą kase to nie ma chyba lepszej opcji :)

Opublikowano
  • Autor

tez tak sądze

wymiary szafki mam 46cm, głebokosc regulowana bo jest półka wysuwana, wsunieta na max ma 40cm, to chcąc niechcac to urzadzenie tam sie zmieści :naughty:

doczytałem że jak sie kończy jedne tusz to trzeba kupic nowy bo inaczej nie wydrukuje, ale znalazłem inną opinie że to bzdura i mozna drukowac jeszcze np czarno białe

najgorsze jest to że kupiłem niedawno tusze do canona i jeszcze i ch nie otworzyłem :wallbash:

Opublikowano

tez tak sądze

wymiary szafki mam 46cm, głebokosc regulowana bo jest półka wysuwana, wsunieta na max ma 40cm, to chcąc niechcac to urzadzenie tam sie zmieści :naughty:

doczytałem że jak sie kończy jedne tusz to trzeba kupic nowy bo inaczej nie wydrukuje, ale znalazłem inną opinie że to bzdura i mozna drukowac jeszcze np czarno białe

najgorsze jest to że kupiłem niedawno tusze do canona i jeszcze i ch nie otworzyłem :wallbash:

podejrzewam, że nic nie zmieniali z tymi tuszami a ja bez problemu dalej drukuje tylko jakiegoś koloru nie widzi.. a zresztą ja zawsze mam po każdym kolorze chociaż po jednym w szafce i na bierząco zmieniam :)

to sprzedaj te tusze na alledrogo i po problemie:)

Opublikowano
  • Autor

jeszcze cos tu doczytuje ze ta drukarka ma jakieś coparodniowe czyszczenie głowic i że podobno duzo tusze idzie :blink:

Opublikowano

Ja studiowałem 5 lat i powiem, że jak dla mnie tylko i wyłącznie laserówka.

Ja polecam dell 1710n. Koszt wydruku jest tak śmieszny, że szkoda wogóle czasu go uwzględniać. Kupujesz proszek z allegro jak się skoczny za 15zł wsypujesz i dalej jazda.

Do tego skaner jakiś szybko może być używka bo tam w zasadzie nie ma sie co popsuć.