Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B7] przełącznik zmiany świateł w Audi A4 B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio zauważyłem, że w przełączniku zmiany świateł zapala się czerwona dioda, która mruga. Po załączeniu silnika gaśnie. Nie pamiętam czy wcześniej się to światełko paliło. To jest w tym uchwycie, którym się pokręca. Nie wiem co to może oznaczać. Czyżby jakieś ostrzeżenie przed nadmiernym wyładowaniem akumulatora? Zauważyłem to po kilku dniowym postoju samochodu. W oryginalnej instrukcji nic na ten temat nie ma. Po co właśnie jest ta dioda w pokrętle przełącznika świateł?

Proszę o pomoc

[mod]Gdzie jest prefix!? - poprawiłem kolejne wylądują w koszu[/mod][br]Dopisany: 06 Styczeń 2012, 22:44_________________________________________________Dzięki :hi:

Opublikowano

u mnie tez tak jest musi to cos oznaczac :cool1:

Opublikowano

No właśnie! Wiemy, że nic nie wiemy. Ja byłym skłonny do wersji, że to oznacza spadek napięcia na akumulatorze. To, że samochód stoi w garażu, to jeszcze nic nie oznacza. Jeżeli stoi "na alarmie" to występuje jakiś pobór prądu. Ja mam akumulator z 2005 - tak jak samochód. Może powoli już się kończy. W tamtym roku tego nie zauważyłem. Tylko zastanawia mnie jedna kwestia. Dlaczego w instrukcji obsługi auta nic na ten temat nie ma? A ta dioda w uchwycie przełącznika musi po coś być! Przecież nikt robi rzeczy niepotrzebnych. A tym bardziej Niemcy! :wallbash: