Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AWX] Problem z centralnym zamkiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemka mam do was prosbe podlaczylem dzisiaj Vaga bo mam problem,przestal mi dzialac centralny zamek ale tylko od strony kierowcy zamykanie drzwi po ruszeniu(w calym aucie),glosniki(po stronie kierowcy) i ("szyby" po obu dwoch stronach) ale jak poruszam kablami miedzy drzwiami to cos tam glosniki zaczynaja grac ale szyby i zamek nie

to bledy:

Silnik: 18057-magistrala danych CAN ABS-brak sygnaly

ABS: 65535-Internalcontrol module memory:check sum error

Licznik:01316-Magistrala danych CAN,ABS uszkodzenie

01331-sterownik drzwi kierowcy-J 386 (nawet po wykasowaniu powraca)

Centralny zamek-Brak polaczenie

Modul komfortu-Brak polaczenia

jakies sugerowane dzialanie?

Opublikowano

Najprawdopodobniej masz połamane przewody idące do drzwi w gumowej przelotce. Musisz się do nich dostać, polutować i będzie :good:

Opublikowano

To bardzo częsty problem w naszych autach.. Polutujesz i będzie git :good:

Opublikowano

boczek trzeba sciagnac?czy wystarczy wypiac kostke od strony budy?ma moze ktos jakies foty pogladowe?

Opublikowano

wszystko zależy gdzie kable się połamały (czy na środku między drzwiami a słupkiem, czy przy samych drzwiach czy słupku), miałem u siebie podobnie i niestety dojście do nich było słabe o wsadzeniu lutownicy i zrobieniu tego po bożemu można było zapomnieć lepiej targać tapicerkę i zrobić to raz a porządnie. Pamiętaj o kupnie spinek do tapicerki bo parę pewnie połamiesz.

Opublikowano

a jak sciagne tapicerke z drzwi to lepsze dojscie?zabiore sie za to dopiero w srode bo mam wolne

Opublikowano

Najlepsze dojście do kabli będziesz miał jak ściągniesz tapicerkę i odkręcisz głośnik wtedy możesz wyciągnąć bardziej wiązkę na zewnątrz z oplotu gumowego.. Gdzieś jest to w zrób to sam.

Opublikowano

no wlasnie nie moge znalesc w "zrob to sam" jak zdemontowac tapicerke drzwi przednich :wallbash:

Opublikowano

Filozofii nie ma przy tym.. Zdejmujesz listwę ozdobną pod nią masz śruby odkręcasz i jeśli masz od strony kierowcy to jest jeszcze zaślepka w środku drzwi i tam też są dwie śruby. Po odkręceniu wszystkich śrub zdejmujesz boczek..

To powinno tobie pomóc: http://www.a4-klub.pl/smf/wnetrze/all_b6_demontaz_tapicerki_przednich_drzwi-t3947.0.html o jeszcze to: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=99021.0;highlight=po%B3amane+kable

Opublikowano

cos tam znalazlem ale nie wiem ile jest tych "spinek" w drzwiach (co sie lamia) bo bym sobie je kupil zeby nie bylo zdziwka jak sie polamia przy demontazu

http://www.a4-klub.pl/smf/wnetrze/all_b6_demontaz_tapicerki_przednich_drzwi-t3947.0.html

Opublikowano

kup sobie z 5 spinek dużych i dwie małe w serwisie będą wiedzieli które..

Opublikowano

dobra ogarnolem to :> 2 przewody urwane 1 przetarty,ale juz wszystko smiga:zamek,szyby,glosniki jeszcze tylko podlacze pod Vaga zeby sprawdzic czy wszystko ok :good:

tak BTW to polamalem tylko jedna spinke :wallbash:

Mozna zamknac temat