kadafi Opublikowano 8 Stycznia 2012 Opublikowano 8 Stycznia 2012 siemka mam do was prosbe podlaczylem dzisiaj Vaga bo mam problem,przestal mi dzialac centralny zamek ale tylko od strony kierowcy zamykanie drzwi po ruszeniu(w calym aucie),glosniki(po stronie kierowcy) i ("szyby" po obu dwoch stronach) ale jak poruszam kablami miedzy drzwiami to cos tam glosniki zaczynaja grac ale szyby i zamek nie to bledy: Silnik: 18057-magistrala danych CAN ABS-brak sygnaly ABS: 65535-Internalcontrol module memory:check sum error Licznik:01316-Magistrala danych CAN,ABS uszkodzenie 01331-sterownik drzwi kierowcy-J 386 (nawet po wykasowaniu powraca) Centralny zamek-Brak polaczenie Modul komfortu-Brak polaczenia jakies sugerowane dzialanie?
żbik Opublikowano 8 Stycznia 2012 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Najprawdopodobniej masz połamane przewody idące do drzwi w gumowej przelotce. Musisz się do nich dostać, polutować i będzie
probi101 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Opublikowano 8 Stycznia 2012 To bardzo częsty problem w naszych autach.. Polutujesz i będzie git
kadafi Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2012 boczek trzeba sciagnac?czy wystarczy wypiac kostke od strony budy?ma moze ktos jakies foty pogladowe?
Lukasz_mk2 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Opublikowano 9 Stycznia 2012 wszystko zależy gdzie kable się połamały (czy na środku między drzwiami a słupkiem, czy przy samych drzwiach czy słupku), miałem u siebie podobnie i niestety dojście do nich było słabe o wsadzeniu lutownicy i zrobieniu tego po bożemu można było zapomnieć lepiej targać tapicerkę i zrobić to raz a porządnie. Pamiętaj o kupnie spinek do tapicerki bo parę pewnie połamiesz.
kadafi Opublikowano 9 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2012 a jak sciagne tapicerke z drzwi to lepsze dojscie?zabiore sie za to dopiero w srode bo mam wolne
probi101 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Najlepsze dojście do kabli będziesz miał jak ściągniesz tapicerkę i odkręcisz głośnik wtedy możesz wyciągnąć bardziej wiązkę na zewnątrz z oplotu gumowego.. Gdzieś jest to w zrób to sam.
kadafi Opublikowano 9 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2012 no wlasnie nie moge znalesc w "zrob to sam" jak zdemontowac tapicerke drzwi przednich
probi101 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Filozofii nie ma przy tym.. Zdejmujesz listwę ozdobną pod nią masz śruby odkręcasz i jeśli masz od strony kierowcy to jest jeszcze zaślepka w środku drzwi i tam też są dwie śruby. Po odkręceniu wszystkich śrub zdejmujesz boczek.. To powinno tobie pomóc: http://www.a4-klub.pl/smf/wnetrze/all_b6_demontaz_tapicerki_przednich_drzwi-t3947.0.html o jeszcze to: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=99021.0;highlight=po%B3amane+kable
kadafi Opublikowano 9 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2012 cos tam znalazlem ale nie wiem ile jest tych "spinek" w drzwiach (co sie lamia) bo bym sobie je kupil zeby nie bylo zdziwka jak sie polamia przy demontazu http://www.a4-klub.pl/smf/wnetrze/all_b6_demontaz_tapicerki_przednich_drzwi-t3947.0.html
probi101 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Opublikowano 10 Stycznia 2012 kup sobie z 5 spinek dużych i dwie małe w serwisie będą wiedzieli które..
kadafi Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2012 dobra ogarnolem to :> 2 przewody urwane 1 przetarty,ale juz wszystko smiga:zamek,szyby,glosniki jeszcze tylko podlacze pod Vaga zeby sprawdzic czy wszystko ok tak BTW to polamalem tylko jedna spinke Mozna zamknac temat
Rekomendowane odpowiedzi