Opublikowano 9 Stycznia 201214 l Witam. zbieram sie do kupna wskaznika pokazujacego doladowanie. ale chcialbym sie w pierw przygotowac. Pytanie gdzie podpiac sie wezykiem z trójnikiem? prosze to jakos lopatologicznie opisac albo jakies zdjecie na podstawie aeb. odrazu mowie takowego wezyka ktory idzie do kompa nie ma niestety a szkoda mniej przewodu by poszlo. i jak patrze na ten moj silniczek widze ze przewody ktore ida w miejsce turbo sa juz chyba stare moze wymiana na nowe tylko jakie. widzialem koledzy mieli jakies niebieskie ale jakie srednice na zewnatrz wezyka a jakie w srodku zeby nie zmulic auta. dodaje zdjecie z opisem czy to byl by ten wezyk do doladowania? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8d85fd7e14d2af61.html pozdrawiam
Opublikowano 9 Stycznia 201214 l daj węzyk od drugiej strony kolektora, tam gdzie jest regulator ciśnienia
Opublikowano 9 Stycznia 201214 l przecież masz na zdjęciu dokładnie to, czego potrzebujesz-wpinasz się dokładnie w kolektor- po co kombinować?
Opublikowano 10 Stycznia 201214 l Autor aha czyli zdjecie ktore przedstawilem jest prawidlowe i wskaznik bedzie pokazywal to do czego jest stworzony, a co z przewodami gumowymi na jakie wymienic?
Opublikowano 10 Stycznia 201214 l Autor a jak by byla wieksza np 3mm albo 4mm to cos to da, poprawi prace silnika, czy zostac przy oryginalnej srednicy
Opublikowano 11 Stycznia 201214 l Autor http://www.driftshop.pl/shop/?84,przewod-podcisnienia-3-mm-samco czy takie przewody sa dobre chodzi o jakosc i srednice. ile trzeba by bylo metrow na wszystkie tego typu wezyki do silnika aeb?
Opublikowano 11 Stycznia 201214 l jest taki jak trzeba, długośc zalezy od miejsca zamontowania wskaznika no i gdzie chcesz go wpiąc
Opublikowano 11 Stycznia 201214 l Autor to wiem ogolnie w zestawie jest wezyk ale chcialem wymienic stare wezyki tylko nie wiem ile metrow potrzeba
Opublikowano 11 Stycznia 201214 l chyba gdzies to było opisane tylko nie pamietam do jakiego silnika.ale chyba 3 metry powinno styknac? :mysli:ja tez mysle je powymieniac.
Opublikowano 11 Stycznia 201214 l Autor aha a lacznie to ile jest tych przewodow zeby wymienic widzialem jeden jest tak jak na zdjeciu pokazalem do ciecia on wychodzi z kolektora ale dalej nie wiem gdzie idzie a reszta to ktore do wymiany? i jeszcze chcialbym zapytac montuja fimc jakie sa tego plusy?