kamilegia Opublikowano 9 Stycznia 2012 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Witam!! Mam problem ponieważ w mojej audi a4 1.8 20V podczas jazdy czasami czuć zapach benzyny. Nie zawsze ale bardzo często. Wiecie możne czym to jest spowodowane? 1
Labiel Opublikowano 10 Stycznia 2012 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Jesteś pewien że jest to zapach benzyny a nie na przykład zapach gorącego oleju ze spalinami bo tak to mogłaby być walnięta odma. Jak ze spalaniem auta i jego mocą? Zaglądałeś pod maskę w okolice wtrysków i zaworka regulującego ciśnienie palia, oraz połączenia wężyków związanych z odpowietrzeniem baku?
kamilegia Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2012 To na pewno zapach benzyny. nie widać żadnych wycieków
Labiel Opublikowano 10 Stycznia 2012 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Benzyna jest bardzo lotną substancją, tym bardziej na ciepłym silniku. Wycieków może więc nie być widać, ale jakieś ewentualne plamy mogły pozostać. Sprawdź dokładnie, bo z benzyna nie ma żartów. Sprawdź też okolice filtra powietrza.
GOLI Opublikowano 10 Stycznia 2012 Opublikowano 10 Stycznia 2012 A nie miałeś w ostatnim czasie otwieranego baku,wymiana pompy,czujnika poziomu itp.? Odkręć klapkę w bagażniku i sprawdź czy tam jest sucho
Daniel87 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Opublikowano 10 Stycznia 2012 podebne sie do tematu u mnie tez strasznie smierdzialo benzyna jak mialem powyzej 3/4 baku a wszystkiemu byl winny zawor evap odpowietrzania baku, po wymianie jak reka odjal
Labiel Opublikowano 10 Stycznia 2012 Opublikowano 10 Stycznia 2012 podebne sie do tematu u mnie tez strasznie smierdzialo benzyna jak mialem powyzej 3/4 baku a wszystkiemu byl winny zawor evap odpowietrzania baku, po wymianie jak reka odjal Dlatego kazałem koledze sprawdzić okolice filtra powietrza gdzie jest on umieszczony.
kamilegia Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2012 ok dzięki panowie:) sprawdzę to
Opony_biz_pl Opublikowano 11 Stycznia 2012 Opublikowano 11 Stycznia 2012 Mój kumpel ma podobny problem,z tym że benzynę czuć głównie podczas postoju,np w garażu czy parkingu. Daj znać czy sprawdzałeś i co z tym zrobiłeś.
szczuraz Opublikowano 13 Stycznia 2012 Opublikowano 13 Stycznia 2012 podebne sie do tematu u mnie tez strasznie smierdzialo benzyna jak mialem powyzej 3/4 baku a wszystkiemu byl winny zawor evap odpowietrzania baku, po wymianie jak reka odjal Dlatego kazałem koledze sprawdzić okolice filtra powietrza gdzie jest on umieszczony. dla ścisłości filtr jest za błotnikiem pasażera. Przy filtrze jest tylko elektrozawór.
kamilegia Opublikowano 13 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2012 sprawdziłem chyba wszystko i nic:(
Kędzior Opublikowano 28 Stycznia 2012 Opublikowano 28 Stycznia 2012 sprawdz czy niemasz dziurawego ukladu wydechowego ja mialem jeden tlumik rozdarty i przez to bardzo bylo czuc zapach benzyny
red0n Opublikowano 28 Stycznia 2012 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Mój kumpel ma podobny problem,z tym że benzynę czuć głównie podczas postoju,np w garażu czy parkingu. Daj znać czy sprawdzałeś i co z tym zrobiłeś. Miałem tak samo - filtr paliwa był nieszczelny z syfu.
Rekomendowane odpowiedzi