Archie Opublikowano 28 Marca 2008 Opublikowano 28 Marca 2008 Witam! Moje pytanie będzie bardzo nieścisłe, proszę zatem o wyrozumiałość, postaram się opisać w miarę przejrzyście o co mi chodzi Otóż po wymianie oleju, sprawdzając poprawność założenia filtra oleju (brak wycieków spod uszczelki), patrząc z góry pod kątem, poprzez filtr oleju na blok silnika (właściwie nie za bardzo wiem czy to jeszcze blok, czy obudowa sprzęgła - ciężko było dostrzec) zauważyłem poprzez otwór w obudowie obracający się element (kolega twierdzi ze to być może koło zamachowe ...?? ) z tego co zdążyłem zauważyć otwór ma kształt owalny - może lekko "rombowaty", umieszczony jest w większości na ukośnej płaszczyźnie obudowy. Jeżeli po tym mglistym opisie ktokolwiek wpadł na pomysł co to za otwór i czy nie powinien być zaślepiony - proszę o informacje, postaram się jeszcze jak najszybciej dołączyć fotkę, ale nie będzie to łatwe - bardzo ciężki dostęp aparatem Pozdrawiam
radzio Opublikowano 28 Marca 2008 Opublikowano 28 Marca 2008 stawiam na otwor w obudowie skrzyni biegow a wnim obracajace sie kolo zamachowe
spanky Opublikowano 28 Marca 2008 Opublikowano 28 Marca 2008 stawiam na otwor w obudowie skrzyni biegow a wnim obracajace sie kolo zamachowe dokladnie ....
Archie Opublikowano 29 Marca 2008 Autor Opublikowano 29 Marca 2008 Postaram się wrzucić fotkę, ale przypuszczając że jest tak, jak twierdzicie - czy ten otwór nie powinien być czymś zaślepiony? Skoro znajduje się w takim miejscu i jest "od góry" - może tam nalecieć mnóstwo syfu...
krzysiek23 Opublikowano 29 Marca 2008 Opublikowano 29 Marca 2008 ma byc otwarty niema tam zaslepki patrzysz tam jak ustawiasz rozrzad na znaki
Wojciech1986 Opublikowano 30 Marca 2008 Opublikowano 30 Marca 2008 Ja też nie mam tam zaślepki i to jest od koła zamachowego do ustawiania rozrządu jak sie nie myle
Archie Opublikowano 30 Marca 2008 Autor Opublikowano 30 Marca 2008 Skoro tak, to uspokoiłem się trochę, chociaż według mnie troszkę to dziwne żeby taka dziura ziajała w obudowie skrzyni biegów , przyjrzałem się wczoraj dokładnie i faktycznie - to koło zamachowe, w takim razie daruję sobie fotki - i tak niewiele byłoby widać. Dzięki serdeczne Panowie !! :th: Myślę że temat można zamknąć
Rekomendowane odpowiedzi