Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Problem z ECU brak połączenia VAG-COM POMOCY!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam (Audi a4 b5 1995r 1.9 tdi 1Z) mój problem polega na tym ze chce sie połaczyć z vag-com kupilem kabel kkl na usb podlaczylem do auta skanuje mi fejsa wszystko ok lacze sie z abs jest ok lacze sie z airbag jest ok chce sie polaczyc z engine bo chce sprawdzic kat wtrysku i d*pa nic echo..... podlaczylem linie K pod pin numer 7 w ecu czyli bezposrednio - i + wzielem z zlacza diagnostycznego i laczy sie z engine lecz tylko na 3 sekundy czyta wersje ecu i jaki silnik i zrywa polaczenie... glowie sie z tym juz 3 dni nie mam pomysłów co dalej. Prosił bym i pomoc i czy potrzebna jest linia K ? ja w moim zlaczy diagnostycznym mam tylko 3 kabelki czerwono czarny to napewno + masa brazowy i zielony K- line . Dziekuje za pomoc z góry:)[br]Dopisany: 11 Styczeń 2012, 00:50_________________________________________________Nikt nie pomoze?

Opublikowano

Jaką masz prędkośc portu ustawioną? zmieniałeś coś w VAgu jakies ustawienia?

Chociaz jesli łaczy wszystko procz sterownika silnika to wiesz co to znaczy...

Opublikowano
  • Autor

No w vagu zmienialem ustawienia na baud rate 9600 i 240 nic nie pomoglo, predkosc latency 7 i 1 probowalem i tylko z abs i poduchami sie laczy, dzisiaj bylem u diagnosty ktory tez nic nie zdzialal, czyzby komputer sie zesral??

Opublikowano

A probowales sie podlaczyc do innego auta ?

Opublikowano

jest emulator immo ?

Opublikowano
  • Autor

probowalem z golfem iii na moim kablu i bez problemu dzisiaj odpilem kompa i rozkrecilem miejac nadzieje ze znajde zimny lut albo cos spalonego niestety nie komp nigdy nie otwierany w srodku pachnie nowoscia. a co to jest emulator immo?? jesli chodzi o imobilajzer to nie mam mam zwykly kluczyk z bateria w srodku to podswietania. nie wiem co robic kupoac nowego kompa czy co?[br]Dopisany: 12 Styczeń 2012, 23:01_________________________________________________doczytalem co to jest emulator immo i nic mi o tym nie wiadomo imobilajera w ogole nie mam chyba.

Opublikowano

Probowałes sie podlaczcyc innym zestawem do Twojego samochodu ??

Opublikowano
  • Autor

tak probowalem zadnych pomyslnych testow imobilajzer mam w aucie podpiety ale chyba nie dziala bo zaden zolty kluczyk mi sie nie swieci... probowalem sie podlaczyc z sterownikiem silnika odlaczajac licznik i immobilajzer zadnych rezultatow co moge jeszcze zrobic??[br]Dopisany: 13 Styczeń 2012, 12:44_________________________________________________jak sprawdzic czy immo dziala?? dzisiaj go wyjelem otworzylem w srodku jakas malaplytka z calakami nie ma nigdzie spalonej albo cos... podlaczylem spowrotem i pojechalem do pracy. Czy immo moze byc powodem nie laczenia sie z engine z vag-com/??

Opublikowano

wejdz w immo i zobazc czy sie połaczy, dignostyka silnika idzie przez immo i jeżeli tam bedzie cos namieszane to moze zrywac połaczenie.

Opublikowano
  • Autor

no wlasnie mam emulator immo i teraz pytanie jak tam zmieniccos zeby bylo dobrze?? gadalem z elektromechanikiem i przez telefon mi powiedzial ze mam jakies dwa kabelki zmienic i zmostkowac je i bedzie hulac?

Opublikowano

w rzeczywistosci nie jest tak pieknie jak powiedzial Ci gosc:)

przy kostce od immo masz podpiete 3 kable razem, linie W, linie K i sygn z emulatora

trzeba zrobic przerwanie na wlaczniku sygn z emulatora od reszty, wtedy sie polaczy

Opublikowano
  • Autor

no zgadza sie mam w tej puszce mala plytke i podpiete trzy kabelki do niej i jak kolega by mogl wyjasnic po kolei jak zrobic ta przerwe i na ktorej sciezce na plytcenajlepiej zaznaczyc na zdjeciu a , zdjecie zalaczone nizej. Dziekuje za wszelaką pomoc:)

Zdj_cie0011.jpg

[br]Dopisany: 14 Styczeń 2012, 08:42_________________________________________________i z tego co widze na plytce mam tam + linie k i ten trzeci to chyba minus nie ma sygnalu...... tak mi sie wydaje albo jestem w bledzie.[br]Dopisany: 14 Styczeń 2012, 08:48_________________________________________________a wiec tak mam podpiete w kostce pin 9 to linia W pin 11 to gnd i 12 to chyba IGN sygnal emulatora nie mam nic w piete w 10 pin a tam powinna byc linia K. Dobrze mysle?[br]Dopisany: 14 Styczeń 2012, 09:06_________________________________________________ Lecz jesli patrzac na plytke tam pisze k-line i ten kabelek byl przylutowany w 9 pin a nie w 10 tak jak powinno byc... przelutowalem go na pin 10 [br]Dopisany: 14 Styczeń 2012, 09:10_________________________________________________po przelutowaniu auto odpala i gasnie wiec spowrotem przelutowalem na pin numer 9, wiec teraz pytanie skoro na plytce pisze k-line i to idze do pinu 9 gdzie jest linia W to o co chodzi? prosze o odpowiedz, pozdro.[br]Dopisany: 14 Styczeń 2012, 09:18_________________________________________________Dobra sam doszlem wystarczylo odciac linie sygnalowa i sie laczy i zrobilem sobie przelacznik ktory wlacza linie sygnalowa i wylacza. pozdr.[br]Dopisany: 14 Styczeń 2012, 12:26_________________________________________________No niestety do konca nie jest jak trzeba raz sie udalo mi polaczyc ze sterownikiem samochodu lecz po chwili sie rozlaczylo... co moze byc tego skutkiem???

Opublikowano

Linia K i W maja byc zmostkowane, i pod wylacznik do nich idzie sygn z emulatora, wylaczasz przelacznik na stacyjce nie przekreconej, wlaczasz stacyjke i musi sie laczyc vag ;)

Opublikowano
  • Autor

aj a to zrobilem tak odcielem + i - z emulatora podlaczylem to pod przelacznik ktory wlacza zasialnie i wylacza i dziala. dopiero odciecie + i - dopiero ruszyl vag.

Opublikowano

ale hula juz diagnoza ? :)

Opublikowano
  • Autor

tak... jezeli odlacze + i - z emo emulatora to normalnie bez problemu dziala all,,, jak wlacze to nie dziala:) ale mam taki przycisk ktory wlacza to i wylacza pod kierownica w niewidocznym miejscu i jest igielka:) sprawdzalem kat wtrysku skacze mi 54 ,53 , 52 chyba w normie co? Temat zamykam:)

Opublikowano

w normie ;)

Opublikowano
  • Autor

TAK :D