Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Spalanie 1.9 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jakie jest średnie spalanie w mieście silnika 1.9TDI (rocznik 1999)? Zastanawiam sie nad kupnem Audi A4 tylko waham sie miedzy silnikiem diesla a benzynowym (z gazem).

Opublikowano

biedronek zalezy jakiego masz buta. Turbo zyje - turbo pije! :kox:

Opublikowano

Ja powiem tak silnik AFN po miscie jak kupilem to palila okolo 5,7 do 6,0 teraz jak juz jej tak nie oszczedzam i jezdze dosc dynamicznie to 6,5 musi zjesc i nikt nie powie ze pali 4,5l to nie realne ale nawet 1,6benz spali 10l po miescie i to lekka reka

Opublikowano

Ja powiem tak silnik AFN po miscie jak kupilem to palila okolo 5,7 do 6,0 teraz jak juz jej tak nie oszczedzam i jezdze dosc dynamicznie to 6,5 musi zjesc i nikt nie powie ze pali 4,5l to nie realne ale nawet 1,6benz spali 10l po miescie i to lekka reka

racja moj ciagnie 6-7l zalezy ,jest teraz cieplej to spalanie spada ale swoje musi wziasc wiec te 4,5-5 to tylko dluga trasa ja na odcinku 1000km 5 osob,zszedlem do 4,3l :notworthy:

Opublikowano

1.9 moga byc 75-90-110-115(km) i spalaniem moga trosze sie roznic np. wersja 110 a wersja 115km wersje na pompowtryskach niestety ale troszke wiecej pala nawet do litra wiecej przy takiej samej jezdzie jak 110KM.

Opublikowano

dokladnie, historie o 4-5ltr w miescie sa bajkami, chyba ze ktos udoskonala psj...

ja mam 90tke i bujajac sie tylko w miescie nie schodze po nizej 6,5-7ltr. w trasie mozna zejsc ponizej 6tki, wsztstko zalezy od stylu jazdy, pory roku, rozmiaru opon, itd. tak czy inaczej- tdi spali sporo mniej niz benz. jezeli duzo jezdzisz- postaw na klekota.

Opublikowano

Słuchajcie, marcin j dał Wam linka do ponad 60 stron na temat spalania diesli.

Po co tutaj kontynuować to samo.

Zamykam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...