Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVJ] Stukanie w silniku 1.8 T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

POMOCY co może się dziać?

Nagranie http://youtu.be/yL_49jEtkg8. proszę o pomoc.[br]Dopisany: 11 Styczeń 2012, 18:06_________________________________________________

Opublikowano

Puk...puk... kto tam? ... Panewka :kox:

A teraz na poważnie może to być wszystko ale odgłosy z dołu silnika dobrze nie wróżą :gwizdanie: No chyba że to coś z rozrządem, pompą wody...

Opublikowano

moze to byc lozysko alternatora, lub pompa klimy:) sprawdz jak zachowuje sie wirnik altka :) najlepiej go wyciagnac i pokrecic rolke reka:)

Opublikowano

moze to byc lozysko alternatora, lub pompa klimy:) sprawdz jak zachowuje sie wirnik altka :) najlepiej go wyciagnac i pokrecic rolke reka:)

Najlepiej to zdjąć pasek i na chwilke odpalić :tongue4:

Opublikowano

To raczej nic poważnego. Panewka stukała by rytmicznie cały czas a szczególnie podczas przyśpieszania. Te stuki są raczej od osprzętu silnika. Zajrzyj też do paska rozrządu

Opublikowano
  • Autor

Na zimnym tak często nie stuka jak na rozgrzanym. i słychać tylko na jałowym bądź jak dociskam sprzęgło. podczas jazdy cisza

Opublikowano

Jak napisal Grzes zdejmij pasek i odpal samochod na chwile jak nie bedzie stukac to szukaj miedzy alternatorem, a pompa klimatyzacji.

Jestem przekonany na 99% ze to lozysko alternatora :hi:

P.s Grzes mozna tez sciagnac pasek i wtedy poruszac rolka w lewo i prawo:)

Opublikowano

kolego ja bym zaczoł rowniez od napinaczy pasków

colak

Opublikowano
kolego a ty czasem nie masz na mrozie czegoś takiego ,bo po odgłosie w filmie twoim jest tez dźwięk buczenia/pisk tak jak w moim aucie
Opublikowano
  • Autor

nie niestety takiego dźwięku nie mam. U mnie to bardziej takie grzechotanie, stukanie [br]Dopisany: 11 Styczeń 2012, 21:40_________________________________________________

mam jeszcze taki filmik pod koniec słychać lepiej
Opublikowano

na 100% lozysko alternatora;)

Opublikowano
  • Autor

a zna ktoś może nr części? tzn tego łożyska?[br]Dopisany: 12 Styczeń 2012, 20:41_________________________________________________dziś usłyszałem ze łożysko w alternatorze by szumiało prędzej to jakieś kolo ze sprzęgełkiem czy coś takiego. Możliwe??

Opublikowano

to raczej nie łożysko alka. (łożyska raczej popiskują /szumią) zakup sobie stetoskop za 15zł +kw (zamiast membranki wstaw rurke ) i badaj gdzie to dochodzi ,

ale w pierwszym filmiku to masz jeszcze problem z buczeniem/piszczeniem tak jak u mnie

Opublikowano

nie chcę straszyć ale znajomy miał podobne stuki i niestety panewka powiedziała papa superb 1.8T AWT

Opublikowano
  • Autor

no i znowu nie wiem od czego zacząć sprawdzanie. od jakiegoś czasu nie używam klimy tylko econ się świeci to z nabiciem chciałem trochę jeszcze poczekać może to coś z ta klima sam już nie wiem :wallbash: im czytam więcej tym bardziej głupieje. a sporo tego na forum :wallbash::kwasny:

Opublikowano

u mnie lozysko alternatora wlasnie tak gruchotalo i stukalo.... i ma ono sprzegielko. Napisalem Ci sprawdz alternator :disgust:

Stetoskop :polew:

Opublikowano
  • Autor

dziś znajomy mechanik powiedział ze to łożysko alternatora.

Opublikowano

I co nie trzeba bylo tak odrazu???? :cool1:

Opublikowano

Stetoskop :polew:

:foch: kolego nie śmiej się bo to dobra rzecz do zdiagnozowania pochodzenia dzwięku :bicz2:

Opublikowano

Kylomc :kox: bez urazy poprostu to slowo (stetoskop) :slina: tak na mnie dziala :evil: