Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Odpowietrznik skrzyni?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie jak ostatnio czyściłem przepustnice, to zauważyłem, że jeden z węży od przepustnicy idzie na dół i z niczym nie jest połączony. W skrzyni od góry jest widoczna dziurka średnicy monety 20groszowej :mysli:wiec ten wąż na sylikon wcisnąłem w tą dziurkę. Czy prawidłowo?czy tak powinno być :mysli:Mam walnietą przepustnice, także czyszczenie nic nie dało(obroty falują dalej), kupiłem inną i czeka mnie wymiana, ale co z tą dziurką?odetkać czy nie?

Opublikowano

Zrób fotę tej dziurki, bo nie wiem o co Ci chodzi? Skrzynia korbowa czy skrzynia biegów?

Opublikowano
  • Autor

CHYBA skrzynia biegów bo korbowa to nawet nie wiem co to jest i gdzie jak będe przepustnice po niedzieli wyciagal to zrobie fotki dzięki za zainteresowanie :good:

Opublikowano

CHYBA skrzynia biegów bo korbowa to nawet nie wiem co to jest i gdzie jak będe przepustnice po niedzieli wyciagal to zrobie fotki dzięki za zainteresowanie :good:

To nie mam pojęcia gdzie włożyłeś ten wężyk. Skrzynia biegów manualna z tego co wiem nie ma żadnego odpowietrznika, a już na pewno połączonego z przepustnicą. Przychodzi mi jedynie do głowy okienko na kołnierzu skrzyni, na wieńcu do podglądu ustawienia wału korbowego.

Opublikowano
  • Autor

o w morde to chyba tam włozyłem ten waz :embarrassed:

Opublikowano

Skrzynia korbowa to,w wielkim skrócie,dół silnika. W garażu mam skrzynię od ADR-a to popatrzę w temacie tego otworu.Ale szczerze mówiąc to nigdy nie słyszałem o połączeniu przepustnicy ze skrzynią biegów,w żadnym aucie :gwizdanie:

Opublikowano

a waz ten szedł bezposrednio od przepustnicy czy np od dolotu??

Opublikowano
  • Autor

Od przepustnicy i wisiał w dół, odpowiadał długosci do tej dziurki w skrzyni wiec go tam wepchnałem. Po niedzieli bede wymienial przepustnice to zrobie foto i dam znac. Dzięki :good:

Opublikowano

mówisz ze masz uszkodzona przepustnice bo faluja Ci obroty??

przepustnice masz na linke nie DBW??

sprawdzales odme??

gaz na pewno sprawny??

Opublikowano

Byłem w garażu i oglądałem skrzynię biegów.Faktycznie jest na niej odpowietrznik ale jest to rurka średnicy około 10mm zakończona plastikowym kapturkiem. Możliwe,że u ciebie nie ma odpowietrznika tylko dziura po nim,ale tak czy inaczej przepustnica nie powinna tam być podłączona

Opublikowano
  • Autor

Dzięki Goli :good:Czyli musze poszukac, gdzie ten wezyk od przepustnicy powinien iść, a przepustnica na linkę, ale to na pewno ona bo ostatnio na vagu pokazało właśnie jej błędy, niestety nie pamietam juz jakie :mysli:, a gaz na bank ok już byłem u gazownika i ma przejechane dopiero 30tys o montażu lpg, a co do tej odmy to rozumiem, że jej sprawdzenie ozacza rozebranie całości pod katem peknieć itp?

Opublikowano

ta dokladnie w adr mialy one chyba wade fabryczna

Opublikowano
  • Autor

Cały dzień buszowałem i chyba znalazłem ten wężyk od dolotu do przepustnicy(plastikowa gruba rura) chyba powinien iść do odmy :mysli:czy tak?????a ja go wetknąłem w odpowietrznik skrzyni. Czy powyższe może mieć związek z falowanie obrotów, spalaniem, kultura pracy silnika, kopem itd.????????

Opublikowano

dawaj foty bedziemy myslec

Opublikowano
  • Autor

jutro do pracy ale pewnie we wtorek sie za to wezme jak pogoda pozwoli :)z aparatem w reku :good:

Opublikowano

Ten wąż co do odmy podłączyłeś to na 99% obstawiam że prawidłowo ale dodatkowo to połączenie ma być idealnie

szczelne ( jak sama odma będzie uszkodzona=pęknięta to też to trzeba naprawić= wymienić). Nie Masz tak przypadkiem

zaplute olejem w okolicy odmy (pod kolektorem i niżej) ?

ADR + nieszczelna odma = Falowanie i inne cuda .

Skąd wiesz że Masz uszkodzoną przepustnicę?

Opublikowano
  • Autor

Od odmy to żadnego węża nie podłączałem :mysli:w ogóle sie do niej nie dostałem, a chodzi mi o te dwa węże co wychodza z tej grubej rury plastikowej co na przepustnice jest natknięta i ten grubszy w skrzynie wetknąłem- w odpowietrznik, czyli wynika z tego jak mówisz, że na odmie nie mam nic natknięte, rzadnego węza. We wtorek postaram sie podrzucic fotki o co mi kaman :mysli:, a i stąd wiem, że przepustnica bo błedy na vagu są i nawet jej zaadaptować nie moge, nawet nie słychać, że nastawnik chodzi. Dzięki za zainteresowanie i jak cos ustale i polukam to dam znać :good:[br]Dopisany: 15 Styczeń 2012, 23:38_________________________________________________

Przepustnica wymieniona na używaną z allegro. Okazało się, że przy odmie ukruszyła się końcówka, na którą powinien być założony ten grubszy waż od przepustnicy(odmę wyrzuciłem i zastąpiłem wężem gumowym). Obroty NIE FALUJĄ :)