waldi_007 2 Posted January 14, 2012 Share Posted January 14, 2012 Witam Mam pewien problem, mianowicie cos "wyje" w przednim kole(tak mi się wydaje) myślałem że to łożysko i aby się upewnić podniosłem rano auto z jednej strony , kręcę kołem i nie słyszę niepokojących dźwięków, macham kołem lewo prawo góra dół i nie ma luzu. można jakoś inaczej sprawdzić? może muszę się przejechać i zaraz po jeździe sprawdzić? a może to nie łożysko? Tylko co?? Edit: Właśnie przeprowadziłem mały test , rozpędziłem się do ok 140 km/h (wtedy najintensywniej szumi) i skręcałem lekko lewo prawo , skręcając w lewo szum był minimalny. Czy to oznacza, że prawe do wymiany? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxss 0 Posted January 14, 2012 Share Posted January 14, 2012 Według mnie to z prawej strony łożysko . Link to comment Share on other sites More sharing options...
waldi_007 2 Posted January 14, 2012 Author Share Posted January 14, 2012 Też tak mi się wydawało ale podniosłem auto i nie było luzu więc trochę się zmyliłem. Co sądzicie o łożysku Ruville?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar_92 0 Posted January 14, 2012 Share Posted January 14, 2012 Co sądzicie o łożysku Ruville?? Ja do siebie założyłem te łożyska, w tamtym roku w maju i jest ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarianekZg 2 Posted January 14, 2012 Share Posted January 14, 2012 Waldi w/g mnie jeśli skręcałeś delikatnie w lewo to łożysko lewe jest do wymiany - delikatnie skręcając odciążałeś je i dla tego nie szumiało. Miałem analogiczną sytuację z prawej strony - jak odciążałem prawą stronę to nie szumiało Swoją drogą Ruville nie jest zły Link to comment Share on other sites More sharing options...
waldi_007 2 Posted January 14, 2012 Author Share Posted January 14, 2012 Tak sądzisz? Hmm to ja już sam nie wiem które to, szum słychać jakby z prawej strony. dodam też że jak tak głośno zacznie szumieć to czuć lekkie drżenie w pedale gazu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HiRide 8 Posted January 15, 2012 Share Posted January 15, 2012 Metoda ze stetoskopem jest Ci znana ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubson 3 Posted January 16, 2012 Share Posted January 16, 2012 Tak sądzisz? Hmm to ja już sam nie wiem które to, szum słychać jakby z prawej strony. dodam też że jak tak głośno zacznie szumieć to czuć lekkie drżenie w pedale gazu. Jeśli skręcasz w prawo i szum sie wzmaga to lewe do wymiany, skręcasz w lewo szum sie wzmaga to prawe do wymiany Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryszard1961 0 Posted January 16, 2012 Share Posted January 16, 2012 przód do góry na podnośniku i słuchamy.I nie musimy strzelać która strona Link to comment Share on other sites More sharing options...
waldi_007 2 Posted January 16, 2012 Author Share Posted January 16, 2012 Tak sądzisz? Hmm to ja już sam nie wiem które to, szum słychać jakby z prawej strony. dodam też że jak tak głośno zacznie szumieć to czuć lekkie drżenie w pedale gazu. Jeśli skręcasz w prawo i szum sie wzmaga to lewe do wymiany, skręcasz w lewo szum sie wzmaga to prawe do wymiany Tak dokładnie jest, skręcam w lewo to szum ustaje skręcam w prawo lub jadę prosto to szumi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts