drdala Opublikowano 17 Stycznia 2012 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Witam zamierzam wyczyścić sobie bak. Dowiedziałem się że można to zrobić wyjmując tylną kanapę i pod nią są dwie pokrywy. Odkręca się jedną z nich albo obie nie wiem. Którą z nich mam odkręcić? Wyjmuje się pompkę i można czyścić. Tylko teraz zastanawiam się czym najlepiej jest to wyczyścić? Jakich szmat użyć? Jakiego płynu? Mechanik mówił coś o rozcieńczalniku ekstrakcyjnym. Zna się ktoś z was na tym temacie? Dziś po pracy mam zamiar się za to zabrać więc proszę o podpowiedzi. Chcę jeszcze przed tym przepłukać przewody i cały układ paliwowy. Jak to zrobić?
kuba84 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Jeśli masz FWD to na zbiornik ma jedną "dziurę" nie dwie, która będzie po stronie pasażera. Wyciągasz pompę paliwa i możesz włożyć rękę w zbiornik i go czyścić. Tylko po co ?
drdala Opublikowano 17 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2012 Nie wiem co jest w baku ale założyłem nowe (używane pompowtryski, 2 w dobrym stanie a 2 w słabszym) zalałem 10l ropy i po przejechaniu 20km i pozostawieniu samochodu na 1 dzień następnego dnia już nie odpalił. Po wymianie 2 gorszych pompowtrysków na lepsze działały już tylko one a te 2 które wcześniej były dobre już nie. Lałem wcześniej paliwo przeważnie od wuja z Rosji.
--Arkadia-- Opublikowano 17 Stycznia 2012 Opublikowano 17 Stycznia 2012 ... Lałem wcześniej paliwo przeważnie od wuja z Rosji. chyba chrzczone skoro takie skutki
avdikezop Opublikowano 18 Stycznia 2012 Opublikowano 18 Stycznia 2012 sprawdz korekcje a najważniejsze to wymien filtr paliwa najlepiej ori lub mhale/knecht
drdala Opublikowano 18 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2012 filtr paliwa wymieniałem przed wymianą pompowtryskiwaczy
Rekomendowane odpowiedzi