Jump to content
IGNORED

[B5 AFN] Centralny zamek zamyka lecz nie otwiera drzwi

cwiro

Recommended Posts

cześć.

mam problem, ponieważ kiedy chcę otworzyć auto (robię to z kluczyka) to nic się nie otwiera - pompka nie załącza się. Zamykanie natomiast jest poprawne - pompka załącza się i wszystkie rygle się blokują. stało się kilka dni temu natomiast urosło to do dużego problemu gdy pojechałem na rezerwie na stację :thumbdown: okazało się że klapka od wlewu też zamknięta :shocked:

czy możliwe że w zamku w drzwiach kierowcy są jakieś mikrostyki uruchomiające pompkę centrala i styk odpowiadający za otwieranie padł? ponadto dodam że wcześniej już miałem problem z rozładowywaniem nowego aku a teraz gdy central padł aku rozładował się w jedną noc - podejrzewam cetralny zamek.

w zamku sa styki ktore w zaleznosci czy otwierasz czy zamykasz sie zalaczaja i wysylaja sygnal. rozbiez drzwi i sprobuj przeczyscic i przy okazji mozesz tez kostki od pompki przeczyscic :)

żeby dostać się do tych styków to muszę dostać się do zamka - czyli muszę ściągnąć tapicerkę w drzwiach ?

czy szybę też trzeba wymontować czy da się bez?

w zamku sa styki ktore w zaleznosci czy otwierasz czy zamykasz sie zalaczaja i wysylaja sygnal. rozbiez drzwi i sprobuj przeczyscic i przy okazji mozesz tez kostki od pompki przeczyscic :

a to też dobry trop i pompkę mam już na wierzchu....

musisz zdjac tapicerke a szyba nie powinna raczej przeszkadzac. no a dojscie do pompki jest dos latwe wiec mozna zaczac wlasnie od tego dopiero jak to nie pomoze to wtedy rozbierac drzwi. j amialem problem z kierunkami jak zamykalem i otwieralem to czasem nei lapala prawa strona ale przeczyscilem wtyczki i teraz jest git