Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Sprzedaż mieszkania - podatek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

rok temu w lutym kupiliśmy z żoną mieszkanie w programie Rodzina na Swoim. Chcemy jednak to mieszkanie sprzedać ponieważ moi teście planują sprowadzić się w okolice Warszawy i chcielibyśmy z nimi pobudować jakiś bliźniak i tam się przenieść.

Jak to jest ze sprzedażą mieszkania przed upływem 5 lat od kupna ? Ja już się pogubiłem w tych podatkach :wallbash:

Opublikowano

No tak, wg najnowszych wykladni, to bedziesz musial zaplacic nawet wszystki odsetki sfinansowane przez panstwo. :hi:

Opublikowano
  • Autor

Tomek a gdzie to znalazłeś ? Pal licho zwrot odsetek, bardziej mi chodzi czy płaci się dla naszego złodziejskiego Państwa podatki w związku z tą sprzedażą ;)

Opublikowano

Tomek a gdzie to znalazłeś ? Pal licho zwrot odsetek, bardziej mi chodzi czy płaci się dla naszego złodziejskiego Państwa podatki w związku z tą sprzedażą ;)

Ostatnio zaslyszalem takie wiadomosci.

Podatek dochodowy urzad moze przywalic, ale mozesz sie dogadac, ze calosc/wiekszosc pieniedzy ze sprzedazy wkladasz w nowy dom. :hi:

Opublikowano

Tak było że jeśli kasę przeznaczałeś na zakup innej nieruchomości to byłeś zwolniony z podatku,jak jest teraz trzeba by poszukać.

Opublikowano

Jeśli pieniądze ze sprzedaży w ciągu 2 lat przeznaczysz na inwestycje w nowe lokum to jesteś zwolniony z podatku.

Co do odsetek - sam mam kredyt w RnS i z tego co się dowiadywałem nie trzeba oddawać pomimo sprzedaży we wcześniejszym terminie

Opublikowano
  • Autor

Hmmm kurczę nie pomyślałem o jednym. Kasę ze sprzedaży mieszkania będę chciał przeznaczyć na spłatę kredytu i raczej mało prawdopodobne aby cena ze sprzedaży była większa niż cena za jaką kupiłem mieszkanie. I jeżeli taki będę miał cel przeznaczenia kasy ze sprzedaży to co wtedy ?