Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Moduł świateł dziennych CLM02

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś z Was montował moduł świateł dziennych o symbolu CLM02,

opis działania: Moduł CLM02-CAN przeznaczony jest do montażu w samochodowych wyposażonych w magistralę CAN.

Moduł, interpretując komunikaty magistrali CAN samochodu, realizuje szereg funkcji

zwiększających bezpieczeństwo i komfort użytkowania pojazdu:

# Pasywnego doświetlania zakrętów z wykorzystaniem fabrycznych halogenów po wykryciu skrętu kierownicy

# Sterowania przednimi czujnikami parkowania

# Świateł dziennych realizowanych przy użyciu do wyboru halogenów, świateł mijania lub świateł długich świecących z obniżoną jasnością

# Czasowego oświetlania przestrzeni przed samochodem po zakończeniu jazdy (funkcja Coming/Leaving Home

Montaż w Warszawie 600 netto.

Opublikowano

A do B6 nie masz?

Opublikowano
  • Autor

Ja tego nie sprzedaję...

Ciekawy jestem czy ktoś montował i czy jest zadowolony. Szukałem na forum i nie wiedziałem inych rozwiązań świateł dziennych, które mają homologacje i nie wymagają montażu dodatkowych lamp.

Opublikowano

Ja zamierzam zainstalować taki modul. Z tego co wiem nie ma problemu z Audi.

http://www.youtube.com/watch?v=fb1fWZqmnn8

Jak już będzie działał podzielę się uwagami :przebiegly:

Opublikowano
  • Autor

Na kiedy jesteś umówiony? Daj koniecznie znać. Czy masz ori xenon czy normalne reflektory? Zastanawiam się czy jest różnica w światłach dziennych montowanych oryginalnie w reflektorach xenonowych z tymi z modułem CLM02. Czy konstrukcja reflektora a konkretnie świateł drogowych jest taka sama w reflektorze xenon i bez xenon. Efekt świateł dziennych umieszczonych w światłach długich jest fajny, ale to co widzę na ulicy dotyczy tylko samochodów oryginalnie wyposażonych xenon i DRL.

• 1 rok później...
Opublikowano

Nie porównuj świateł dziennych reazlizowanych za pomocą modułu, z tymi oryginalnie zamontowanymi. W moim b7 mam ksenon + drl. DRL ma osobną żarówkę i nie jest ona współdzielona ze światłami drogowymi --> służy tylko do DRL. Światła drogowe są realizowane za pomocą biksenonu.

W module o któym piszesz, jeżeli masz zwykłe lampy, światła dzienne są realizowane za pomocą świateł drogowych, z tym że moduł ogranicza prąd, przez co światła drogowe nie świecą pełną mocą.

600zł to bardzo dużo jeżeli chodzi o ten moduł. Można go kupić na alledrogo za 300zł, a montaż nie jest aż tak skomplikowany, żeby kosztował dodatkowe 300zł.

Opublikowano
Nie porównuj świateł dziennych reazlizowanych za pomocą modułu, z tymi oryginalnie zamontowanymi. W moim b7 mam ksenon + drl. DRL ma osobną żarówkę i nie jest ona współdzielona ze światłami drogowymi --> służy tylko do DRL. Światła drogowe są realizowane za pomocą biksenonu.

W module o któym piszesz, jeżeli masz zwykłe lampy, światła dzienne są realizowane za pomocą świateł drogowych, z tym że moduł ogranicza prąd, przez co światła drogowe nie świecą pełną mocą.

600zł to bardzo dużo jeżeli chodzi o ten moduł. Można go kupić na alledrogo za 300zł, a montaż nie jest aż tak skomplikowany, żeby kosztował dodatkowe 300zł.

Kolega ma racje, sam myślałem o zakupie tego modułu, to taki złoty środek, zamiast 4 różnych wszystko mamy w jednej puszce, bardzo dobre rozwiązanie, jeśli byłoby więcej zainteresowanych można spróbować wywalczyć jakiś rabat dla forumowiczów. Kwota montażu modułu nie powinna przekroczyć 100 zł...

Opublikowano

Mam kontakt z producentem tych urządzeń. Można by spróbować powalczyć o rabat :-)

Opublikowano

Sam jestem ciekaw tego modułu bo miałem do czynienia z alarmem CAN tej firmy i niestety okazał się porażką. Z opisu działania wynikało by że moduł po przez magistralę CAN "zmusza" moduł centralnej elektryki do zasilania żarówek ze zmniejszoną mocą aby mieć funkcję DRL, jeżeli tak nie jest i musimy się wpiąć dodatkowo w obwód żarówki to cena tym bardziej jest zbyt wysoka bo takie moduły kosztują ok 50zł.