Opublikowano 5 Stycznia 201412 l Odczytaj numer sterownika w drzwiach Obecnie mam z końcówka C ale zakupiłem na przód 8K0 959792H (pełne kwadraty przód) i nie wiem jak się zabrać za wymianę jak to poprzypisywać ale to potem. Mogę na razie założyć tylko instalację oświetlenia drzwi i zakodować a potem wymienić sterowniki
Opublikowano 5 Stycznia 201412 l Autor Tu masz tzw. kalkulator wpisujesz obecne kodowanie a po zmianie widzisz ktory bit sie zmieni OBD Coding - Online Tool
Opublikowano 5 Stycznia 201412 l Odczytaj numer sterownika w drzwiach Mogę na razie założyć tylko instalację oświetlenia drzwi i zakodować a potem wymienić sterowniki A to nie lepiej zrobić wszystko od razu? Mniej rozbierania, ja też pokupiłem do siebie sterowniki pod składane lusterka i wiązki z lampkami i jak będę miał chwilę to wszystko na raz się zrobi. Nie ma co sobie życia komplikować
Opublikowano 5 Stycznia 201412 l Od razu zapytam czy ta rozpiska tyczy się oświetlenia nóg i jeśli brakuje tego pinu w kostce to czy odpalę to podświetlenie drzwi Wtyka 32 PIN ( kolor szary) PIN 17 oświetlenie przód Wtyka 17 PIN ( kolor czarny) PIN 14 oświetlenie tył ---------- Post dopisany at 20:50 ---------- Poprzedni post napisany at 20:48 ---------- Super dzięki wielkie za wszelkie info w końcu trzeba się nauczyć od kogoś
Opublikowano 5 Stycznia 201412 l Autor Podswietlenie przestrzeni nog a podswietlenie drzwi to dwa rozne kodowania i instalacje .
Opublikowano 5 Stycznia 201412 l Od razu zapytam czy ta rozpiska tyczy się oświetlenia nóg i jeśli brakuje tego pinu w kostce to czy odpalę to podświetlenie drzwiWtyka 32 PIN ( kolor szary) PIN 17 oświetlenie przód Wtyka 17 PIN ( kolor czarny) PIN 14 oświetlenie tył ---------- Post dopisany at 20:50 ---------- Poprzedni post napisany at 20:48 ---------- Super dzięki wielkie za wszelkie info w końcu trzeba się nauczyć od kogoś To są podłączenia lampek podświetlenia na nogi przód i tył które podlegają pod ambient lighting , z tego co wiem to podświetlenie wnęki w drzwiach też pod to podlega. Będzie wszystko działało pod warunkiem że masz moduł centralnej elektryki który obsługuje QQ1, czyli że są w MCE piny 32/17 i 17/14. Zobacz jaki masz numer MCE Faktycznie za późno się zczaiłem kodowania ambient lighting drzwi są w sterownikach drzwi a to jakby inna instalacja:wink:
Opublikowano 5 Stycznia 201412 l Mce mam do wymiany już zakupiłem z końcówką P Spróbuje wymienić sterowniki w drzwiach powpinać instalację z lampkami i zakodować.
Opublikowano 5 Stycznia 201412 l Mce mam do wymiany już zakupiłem z końcówką P Spróbuje wymienić sterowniki w drzwiach powpinać instalację z lampkami i zakodować. Podłącz lampki na początku na starych sterownikach drzwi może masz już tam piny i przyjmą kodowanie i zaoszczędzisz 400 zł na 4 sterowniki. WRC pisze dobrze, to 2 rożne instalacje...
Opublikowano 6 Stycznia 201412 l Mce mam do wymiany już zakupiłem z końcówką P Spróbuje wymienić sterowniki w drzwiach powpinać instalację z lampkami i zakodować. Podłącz lampki na początku na starych sterownikach drzwi może masz już tam piny i przyjmą kodowanie i zaoszczędzisz 400 zł na 4 sterowniki. WRC pisze dobrze, to 2 rożne instalacje... Kupiłem tylko na przód bo chcę zrobić składane lusterko według rozpiski wrclaguny ale spróbuje tak jak mówisz.A to sie koduje osobno w każdym sterowniku
Opublikowano 6 Stycznia 201412 l Kodujesz każdy sterownik osobno:wink: super dzięki za podpowiedz szczerze zaczynam dopiero się uczyć
Opublikowano 6 Stycznia 201412 l Wszystko jest jasno i wyraźnie opisane na pierwszej stronie wystarczy poczytać ze zrozumieniem (kilka razy:wink:) i się robi jasne jak słońce. Też będę robił ten modzik ale na razie zbieram grajdoły no i do marca mam gwarancję na autko więc mi się nie spieszy:banan:
Opublikowano 6 Stycznia 201412 l Panowie gdzie podłączacie kratki nawiemu? bo już szukałem trochę i nie mogę znaleźć dobrego miejsc
Opublikowano 6 Stycznia 201412 l Jedni radzą do podświetlenia włącznika świateł, inni do podświetlenia gniazda zapalniczki. Ja wybrałem to drugie rozwiązanie.
Opublikowano 6 Stycznia 201412 l Jedni radzą do podświetlenia włącznika świateł, inni do podświetlenia gniazda zapalniczki. Ja wybrałem to drugie rozwiązanie. W włącznikiem jest cały czas napięcie albo go niema bo sprawdzałem, chyba jednak najlepiej pod tą zapalniczkę,tylko pod ta diodę się wpiąć
Opublikowano 6 Stycznia 201412 l Kable już porozciągane zostało tylko kodowanie heh A sterownik drzwi jak przekładam to tylko mam przepisać ten długi numer wywalić go i wsadzić nowy, wpisać ten numer ze starego dobrze skumałem
Opublikowano 6 Stycznia 201412 l W Long coding helper kopiuj wklej i dodaj co tam masz jeszcze dodać (lampki inne pierdoły)