Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż pakietu wewnętrznego oświetlenia QQ1 w A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Jesli mamy starsza wersje VCDS to kodujemy recznie : po zmianie z 0 na 1 klikamy z boku (gdziekolwiek)

Pozniej EXIT :wink:

PRZYKLAD :

image.jpg

image.jpg

Opublikowano
Jesli mamy starsza wersje VCDS to kodujemy recznie : po zmianie z 0 na 1 klikamy z boku (gdziekolwiek)

Pozniej EXIT :wink:

PRZYKLAD :

http://s19.postimg.org/ivabtyp3z/image.jpg

http://s19.postimg.org/40lqfsfj3/image.jpg

właśnie tym razem nacisnąłem gdzie indziej zrobiłem zdj tel numeru i dałem EXIT

I właśnie się dowiedziałem że Bity liczyłem zawsze ze złej strony dziękuję raz jeszcze

---------- Post dopisany 30-01-2014 at 23:33 ---------- Poprzedni post napisany 29-01-2014 at 16:06 ----------

Podświetlanie klamek i przełączników jest w regulacji przy włączniku świateł. Jak chcesz aby klamki Ci intensywniej świeciły, to musisz pociągnąć kabelki i je przylutować do lampek oświetlenia nóg :wink:

Wcześniej możesz zamienić na diody białe i koniecznie 12V

Czy można podłączyć podświetlanie nóg przód razem z klamkami przód jednym słowem dwie Ori lampki więcej i z tyłem zrobić to samo czyli te klamki z tyłu podłaczyć pod lamki z tyłu, bo mi sterownik drzwi nie obsłuży taki mam 8K0 959793 E (patrząc na zdjęcia ebay są półkwadraty )i wszystkie te lampki czyli 4 plus 4 klamki a potem dołożyć kratki już normalnie ale mase do zaplniczki czy jakiś większy drut potrzebuje do tej masy. Czy nic się nie stanie nie

I jakie są numery ori żeby zrobić podświetlane klamki czerwone chciałbym i myślałem nad takimi co są w suficie - mogły by być??

---------- Post dopisany 02-02-2014 at 16:50 ---------- Poprzedni post napisany 30-01-2014 at 23:33 ----------

Zrobiłem schowek od świateł, a przód od pinu 17 działa wszystko teraz znalazłem w Etce:

4B0972623 wtyczka

4D0919173 dioda emitująca z uchwytem (domyślam się czerwona)

żeby zrobić klamki przód

A co do nawiewów w Angli w ASO zestaw dwa i jeden na środek 24.93 z vat. plus kable i wtyczki

Zanim kupię gdyby ktoś już tak zrobił to czy to mi zadziała i podejdzie patrzyłem w etce na A6 2007 i A4 2009 te same części są, Które piny moge próbować ??

w Najgorszym przypadku po prowadze tak jak na nogi przód czyli od pinu 17

Teraz pytanie jak podprowadzić z piu 14 na oświetlenie nóg tył i jak prowadziliście kable jakieś pomysły??

Dziękuję

Opublikowano
  • Autor
Teraz pytanie jak podprowadzić z piu 14 na oświetlenie nóg tył i jak prowadziliście kable jakieś pomysły??

Z tym jest duzo roboty :kwasny: ja u siebie demontowałem fotele i przewody pusciłem w podłodze

Opublikowano

Mam pomysł wepchnąć cienką listwe z przewodem pod dywanem w strone kostek zaczynając tu gdzue jest czarna skrzynka pod siedzeniem ( patrzyłem w czerwoną wtyczke darmowych pinów nie ma )bez rozbierania siedzeń i podłogi.

Pytanie czy tam są jakieś przewody pod dywanem i czy moge o coś zachaczyć tą listwa?

co do klamek i podświetlania ORI w a4 B8 zamówiłem oto numery może komuś się przyda

4B0972623 wtyczka

4D0919173 dioda ale gość z aso powiedział że takiej nie ma:kwasny:

Ale jest taka

4F0919173 do 2005

4F0919173A po 2005 UWAGA to jest Lewa tylko!!!!

Jutro mają być to napisze numery prawej i Lewej dokładnie aha (nie tanie te lampki :kwasny: )

Pytanie mam taki moduł 8K0 959 793 E i vcds pokazuje tak

czy mam taką opcje czy tylko vcds pokazuje że takowa jest dostępna

---------- Post dopisany at 16:19 ---------- Poprzedni post napisany at 16:11 ----------

zdj_cie_3.jpg

Opublikowano
Mam pomysł wepchnąć cienką listwe z przewodem pod dywanem w strone kostek zaczynając tu gdzue jest czarna skrzynka pod siedzeniem ( patrzyłem w czerwoną wtyczke darmowych pinów nie ma )bez rozbierania siedzeń i podłogi.

Pytanie czy tam są jakieś przewody pod dywanem i czy moge o coś zachaczyć tą listwa?

co do klamek i podświetlania ORI w a4 B8 zamówiłem oto numery może komuś się przyda

4B0972623 wtyczka

Ale jest taka

4F0919173 do 2005

Jutro mają być to napisze numery prawej i Lewej dokładnie aha (nie tanie te lampki :kwasny: )

---------- Post dopisany at 16:19 ---------- Poprzedni post napisany at 16:11 ----------

http://s10.postimg.org/arqldu7l1/zdj_cie_3.jpg

spróbuj zakodować (zaznaczyć opcje) jak sterownik przyjmie kodowanie to jesteś na prostej:wink:

Opublikowano

spróbuj zakodować (zaznaczyć opcje) jak sterownik przyjmie kodowanie to jesteś na prostej:wink:

Tak zrobiłem ale które piny próbować?

Opublikowano

Drzwi przednie chyba pin 3 (nie jestem na 100%pewien) a tył pin 1 (ewentualnie mogło być odwrotnie) niedawno to robiłem ale wyleciało ze łba:facepalm:

A podświetlenie klamek lepiej było poszukać po necie, ja kupiłem całe wiązki tapicerek z podświetleniem klamek (50zł szt) taniej jak wszystko w ASO kupować

Opublikowano

więc żeby podłaczyć oświetlenie tył nogi trzeba podłaczyć się do wtyczki A3 pin 14 prawda ??

Nie moge wepchać kabelka klamre odbezbieczyłem wysuwa się na trochę ( nie wiem jak się ma wysunąć ) przeczytałem całe 20 stron wątku nikt o tym nie pisał używam takiego kabelka z małymi pinami co do wtyczki szarej

Jakieś pomysły

Opublikowano

Kiepsko szukałeś wszystko jest w wątku:decayed: http://a4-klub.pl/audi-a4-b8-133/all-b8-montaz-pakietu-wewnetrznego-qq1-oswietlenia-przestrzeni-nog-kratek-schowka-221474/index10.html

Podświetlenie tył nogi to wtyczka A1(czarna) T17 pin 14 wtyka D i tam idą inne piny niż w szarej 000979034E

Opublikowano
Kiepsko szukałeś wszystko jest w wątku:decayed: http://a4-klub.pl/audi-a4-b8-133/all-b8-montaz-pakietu-wewnetrznego-qq1-oswietlenia-przestrzeni-nog-kratek-schowka-221474/index10.html

Podświetlenie tył nogi to wtyczka A1(czarna) T17 pin 14 wtyka D i tam idą inne piny niż w szarej 000979034E

Zgadza się :facepalm: dzięki nie zauważyłem rozebrałem i lipa teraz złożyłem byłem w ASO po te do klamek i :facepalm:

Jutro walka dalej

---------- Post dopisany at 18:03 ---------- Poprzedni post napisany at 18:01 ----------

4B0972623 wtyczka

Ale jest taka

4F0919173 do 2005

byłem w Aso teraz i te numery to listwy całe do A6 odesłali i jutro będą diody to napisze

---------- Post dopisany at 19:38 ---------- Poprzedni post napisany at 18:03 ----------

rozebrałem drzwi pasażera bolce wystające z wtyczki nie bieskiej to numery Numer sterownika to 8K0 959 792 E pół zapełnione kwadraty

3,4,5,13,16,28,32

piny zajęte obecnie

4,5,32

Więc sprawdziłem i pin 13 jest jakis prąd ale b. słaby

16 nic

28 cały czas świeci awet po zmknięciu

pin 3 jak wszyscy mówią jest do klamki i co najlepsze jest ściemnianie zobaczyłem czy działa i dziala ale nie na MMi tylko tam gdzie światła

Ciekawe czy ktoś zna jakie kodowanie to obsłuży bo w A6 C6 były dwa sterownia jasności na MMI jedno nogi jedno reszta w raz zegarami może to i gdzieś jest w zielonym menu pozdrawiam

Opublikowano

Tak jest i w B8 na MMI masz sterowanie światłem przestrzeni nóg (ambient light), a na przełączniku świateł jest od zegarów, klamek i innych lampek...

Opublikowano

W MMI masz tylko nogi i chyba podświetlenie luster w zasłonkach słoneczka:wink:

Ja zrobiłem u siebie podświetlenie schowków w drzwiach na diodach i to też mam podłączone pod sterowanie MMI (ambient lightening) przednie drzwi wtyka 32 pin8, tylne drzwi wtyka 16 pin 3

Ukradłem stąd :wink:AudiEnthusiasts Door Lighting

Opublikowano

http://s10.postimg.org/cri0a0w9x/20140127_183343.jpg

Czy ktoś mógłby się podzielić jaki to numer części domyślam się że jest prawa i lewa dziś przyszły diody i wtyczki teraz szukam właśnie tego numeru

---------- Post dopisany at 10:13 ---------- Poprzedni post napisany at 10:11 ----------

Ja zrobiłem u siebie podświetlenie schowków w drzwiach na diodach i to też mam podłączone pod sterowanie MMI (ambient lightening) przednie drzwi wtyka 32 pin8, tylne drzwi wtyka 16 pin 3

dzięki tak czytałem cały artykół ale jak już mówiłem mam półkwadraty i jak wepnę w pin 8 to tam nie ma fizycznie bolca więc lipa:kwasny: chciałem tylko te klamki i tyle

Opublikowano

Niestety na tym plastiku nie ma żadnego numeru, też go zawzięcie szukałem:facepalm:

Nie wiem może to sprzedają razem z klamką

Opublikowano
Niestety na tym plastiku nie ma żadnego numeru, też go zawzięcie szukałem:facepalm:

Ja myślałem że takie masz ??

Opublikowano

Plastik jest chyba jako komplet z klamką, bo sama klamka ma specjalne wycięcie. Przynajmniej w ETCE nie ma tego jako oddzielna część.

Oznaczenie klamki:

8K0 837 020 G (kierowca)

8K0 837 020 E (pasażer)

Sama dioda z oprawką:

4D0 919 063 A

Podświetlane klamki chodzą na Allegro po 50 zł ;)

[edit]

Czyli tyle, ile sama diodka z listewką :)http://allegro.pl/lampka-podswietlania-4d0919063a-audi-vw-seat-i3928598459.html

Opublikowano
Plastik jest chyba jako komplet z klamką, bo sama klamka ma specjalne wycięcie. Przynajmniej w ETCE nie ma tego jako oddzielna część.

Oznaczenie klamki:

8K0 837 020 G (kierowca)

8K0 837 020 E (pasażer)

Sama dioda z oprawką:

4D0 919 063 A

Podświetlane klamki chodzą na Allegro po 50 zł ;)

[edit]

Czyli tyle, ile sama diodka z listewką :)Lampka podświetlania 4D0919063A Audi VW Seat (3928598459) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Dzięki wielkie będę szukał na pewno kilku osobą się to również przyda Pozdrawiam

Opublikowano

Ja myślałem że takie masz ??

Ja kupiłem wiązki tapicerki z diodą i tym plastikiem a dziury w klamkach rezałem sam, zwykłe klamki też mają uchwyty do tego plastiku tylko brak dziur, żadna to filozofia:decayed:

---------- Post dopisany 09-02-2014 at 15:12 ---------- Poprzedni post napisany 05-02-2014 at 15:33 ----------

http://s10.postimg.org/cri0a0w9x/20140127_183343.jpg

Czy ktoś mógłby się podzielić jaki to numer części domyślam się że jest prawa i lewa dziś przyszły diody i wtyczki teraz szukam właśnie tego numeru

---------- Post dopisany at 10:13 ---------- Poprzedni post napisany at 10:11 ----------

dzięki tak czytałem cały artykół ale jak już mówiłem mam półkwadraty i jak wepnę w pin 8 to tam nie ma fizycznie bolca więc lipa:kwasny: chciałem tylko te klamki i tyle

Kolego jak chcesz to znalazłem numer tego plastika do klamki (listwa świecąca) przypadkiem przeglądając zagraniczne forum:decayed:

Numer części

4F0 919 178 A Lichtlijst voor diode links, nieuwprijs € 21 (strona lewa)

4F0 919 177 A Lichtlijst voor diode rechts, nieuwprijs € 21 (strona prawa)

listwa_drzwi_led.jpg

Opublikowano
Tutaj cały komplet z klamkami i wiązką + jeszcze z lampkami w drzwi za 350 zł: Oświetlenie drzwi lampki klamki Audi A4 B8 8K0 8K (3958573222) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

No i brać wcale się nie zastanawiać:wink:

Same te plastikowe listwy świecące kosztują 94.94zł sztuka (4szt = prawie 400zł)