Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż pakietu wewnętrznego oświetlenia QQ1 w A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Sprawdz jeszcze raz czy prawidłowo zrobiłes to :

[09 - Cent. Wybiera.]

[Coding - 07] --> Long Coding Helper --> Byte 16 Bit 6 - zmiana z 0 na 1

[Coding - 07] --> Long Coding Helper --> Byte 16 Bit 0 - zmiana z 0 na 1

[Coding - 07] --> Long Coding Helper --> Byte 16 Bit 1 - zmiana z 0 na 1

MMI 3G

Poprzez Ukryte Menu wchodzimy w car --> carmenuoperation --> interior light

Screen_12_090626_0035_0016.png

Screen_13_090626_0036_0017.png

Screen_26_090626_0040_0021.png

Screen_30_090626_0041_0022.png

Screen_17_090626_0037_0018.png

Screen_18_090626_0038_0019.png

Na koniec RESTART .

Opublikowano

Ukryte menu jest tak jak na screenach /już znam na pamięć :grin:/. Jutro sprawdzę jeszcze moduł 09.

---------- Post dopisany 29-05-2014 at 20:54 ---------- Poprzedni post napisany 28-05-2014 at 21:55 ----------

Wszystko sprawdziłem raz jeszcze: kodowania w 09 były takie jak napisałeś. W menu MMI też wszystko było jak w opisie. Mimo to raz jeszcze zakodowałem i restart na koniec. Dalej bez zmian - widoczne, nieaktywne opcje oświetlenia wewn. i zewn. na ekranie MMI.

Mam 8K0 907 063 P

---------- Post dopisany at 21:16 ---------- Poprzedni post napisany at 20:54 ----------

image.jpg

Opublikowano
  • Autor

Nie wiem , czy na pewno w MMI odznaczyłes interior light i dałes na wartosc 5 ?

Opublikowano

Tak.

---------- Post dopisany 30-05-2014 at 14:11 ---------- Poprzedni post napisany 29-05-2014 at 22:50 ----------

Do tego doszło jeszcze /po wczorajszym grzebaniu VCDSem/, że nie mam zobrazowania na wskaźniku od klimatronika: grzanie foteli, temp. lkimy i całej reszty. Ktoś wie jak wrócić do ustawień fabrycznych??

Opublikowano

Tak, to nowe auto, jeszcze nie modzone...

---------- Post dopisany at 21:23 ---------- Poprzedni post napisany at 15:45 ----------

Ze wskazaniami klimatronika jest już OK. Uciekł mi jeden bit w 5F...

Oświetlenie dalej bez regulacji :kwasny:

---------- Post dopisany at 21:25 ---------- Poprzedni post napisany at 21:23 ----------

klim1.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

U mnie po aktywacji tylko w Menu dało się regulować tak samo jak u ciebie, tzn po 2sek. potencjometr wracał do zera, po zakodowaniu bitu 6 na 1, regulacja na wyświetlaczu działa, jednak lampki się nie ściemniają :kwasny: QQ1 mam oryginalny. Nie rozumiem w końcu czy w MMI interior lights ma być zaznaczone czy odznaczone, bo na zdjęciach jest zaznaczony, a mówicie że ma być odznaczony ?

---------- Post dopisany 15-07-2014 at 02:06 ---------- Poprzedni post napisany 13-07-2014 at 17:43 ----------

Ok :facepalm: nikt nie napisał, że regulacja działa po zamknięciu wszystkich drzwi. Przy otwartych wszystkie lampki świecą na maxa, dopiero po zamknięciu regulacja zaczyna działać.

Opublikowano

Panowie, czy lista MCE obsługujących QQ1 z pierwszego postu jest aktualna ?

Opublikowano
  • Autor
Panowie, czy lista MCE obsługujących QQ1 z pierwszego postu jest aktualna ?

Na biezaco Uaktualniamy , jaki masz MCE ?

Opublikowano

niestety z końcówką M więc wychodzi że qq1 bye bye :thumbdown:

Opublikowano

A da się jakoś sprawdzić fizycznie np po wyglądzie gniazda w MCE czy będzie obsługiwało qq1?

Opublikowano

Ehhhh, czyli tylko ryzyk fizyk, albo wymiana MCE:/ Rzuce temat do kogoś kto ma MCE z Mką na końcu i może na farta spróbuje;) Dzięki!:)

Opublikowano

M - nie podejdzie :(

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A czy jest taka opcja że jest podświetlenie pod fotelami, w schowku a nie ma w drzwiach ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

*******************************************************************************************************************************************************************

4. MONTAŻ PODŚWIETLENIA PRZY WSIADANIU W TAPICERCE DRZWI PRZÓD

Temat w budowie :wink: C.D.N.

j3871.png

j38613.png

Kiedy uda się dokończyć ten temat ??

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie

Mam kilka pytań odnośnie montażu QQ1 ale w wersji bez wpinania do CE bo moje nie obsługuje. będę chciał to wpiąć w oświetlenie podsufitki.

Kupiłem stołki które mają już wbudowane lampki na dole, więc kable od nich idą do którejś wtyczki.

1. Która to wtyczka ? i które piny

2. Jaki rodzaj terminala męskiego trzeba użyć żeby dociągnąć zasilanie do gniazda do którego będę chciał to wpiąć?

Pytanie o boczki

1. Czy oświetlenie w dole boczka i ośwetlenie czerwone ostrzegawcze po wpięciu się w moduł drzwi i zakodowaniu będzie działać czy potrzebny jest inny moduł?

2. Oświetlenie klamki też jest częścią qq1 czy jest częścią modułu drzwi?

Dzięki :)

Opublikowano

pytanie o boczki :

ad 1 i 2 wszystko zależy czy moduł obsługuje qq1 , jak nie obsługuje to będziesz musiał zmienić

Opublikowano

jest jakaś rozpiska modułów drzwi które obsługują QQ1? Czy w ogóle możliwe jest zakodowanie modułu drzwi obsługującego QQ1 jeśli MCE nie obsługuje QQ1?