Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Przeskakujące, skrobiące wycieraczki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no próbuj ja akurat miałem inny objaw zatartych wycieraczek

Tobie pewnie nie skakały ale strasznie powoli się przesuwały, to już końcowy objaw :) wcześniej chodzą dosyć szybko ale przeskakują a później to już mają prędkość jak w maluchu i nie ma różnicy czy włącznik przesuniemy na najszybszy bieg czy wolniejszy i tak pojadą z ta sama prędkością.

Opublikowano

no próbuj ja akurat miałem inny objaw zatartych wycieraczek

Tobie pewnie nie skakały ale strasznie powoli się przesuwały, to już końcowy objaw :) wcześniej chodzą dosyć szybko ale przeskakują a później to już mają prędkość jak w maluchu i nie ma różnicy czy włącznik przesuniemy na najszybszy bieg czy wolniejszy i tak pojadą z ta sama prędkością.

mi akurat nie skakały ale wszystkie inne objawy które opisałeś miałem :wink4:

Opublikowano

Jest w tym jakaś logika...Więc nie pozostaje mi nic innnego jak od tego zacząć. Napisze co i jak po operacji.

Hormon dawaj po operacji diagnoze czy pomoglo bo u mnie to samo a ja zastannawialem sie czy to moze guma od zimna nie zrobila sie sztywniejsza i to powoduje skakanie.

Jak mam dobrze spryskana szybe lub pada deszcz to w miare jest OK. Wycieraczki nowe 4 miechy maja tez Valeo XTRM.

Jecze napisz czy u ciebie tez skakałay jak szyba byla mokra ( np podczas deszczu).

Opublikowano

Mam podobnie, jak szyba jest b. mokra to przeskakiwanie ustaje, to chyba wina ustawienia (kąt nachylenia pióra jak w 2 czy 3 poście)

Opublikowano

dokładnie- to wina ustawienia kąta nachylenia wycieraczek do szyby, czasem wystarczy lekko podgiąć ramiona i jest OK

Opublikowano

przecie pisałem by wyregulował :gwizdanie:

Opublikowano

przecie pisałem by wyregulował :gwizdanie:

Ale jak ten kąt sprawdzic bez tego urzadzenia co by bylo wiadome w ktora strone wyregulowac.

Czy aero da sie podobne jak NIE-aero wyregulowac?

Opublikowano
  • Autor

Jest w tym jakaś logika...Więc nie pozostaje mi nic innnego jak od tego zacząć. Napisze co i jak po operacji.

Hormon dawaj po operacji diagnoze czy pomoglo bo u mnie to samo a ja zastannawialem sie czy to moze guma od zimna nie zrobila sie sztywniejsza i to powoduje skakanie.

Jak mam dobrze spryskana szybe lub pada deszcz to w miare jest OK. Wycieraczki nowe 4 miechy maja tez Valeo XTRM.

Jecze napisz czy u ciebie tez skakałay jak szyba byla mokra ( np podczas deszczu).

Wiesz u mnie wygladalo to tak:

Zaraz po zakupie nowych wycieraczek bylo ok i wycieraczki chodziły płynnie. Jednak pojawiał się moment kiedy wycieraczki zaczeły wyraźnie skrobać. Powiem tak, że jeśli ilość wody na szybie jest większa, to wycieraczki nie przeskakują lub w bardzo małym stopniu. Jeżeli wody, płynu do spryskiwaczy jest mniej to "zaszura" na 100%. W zasadzie nie ma reguły raz mocniej raz mniej. W kazdym razie dla niezorentowanych pasażerów może się to skonczyć atakiem serca. W weekend probowalem ogarnąć temat ale mam na tyle zapieczone ramiona, że zamówiłem ściągacz do ramion do alledrogo. Nie kosztuje majątek, a może się przydać. Będę rezał jak tylko dojdzie. Dam znać.

Opublikowano

Co do kąta ustawienia, to wystarczy jak wyłączysz zapłon przy włączonych wycieraczkach, żeby zatrzymała się w połowie szyby. Wtedy będziesz mógł się przyjrzeć jak ci się układa na szybie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

mam to samo co hormon i nie wiem jak sie do tego zabrac :(

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Odgrzewam kotleta dla potomnych. Po stronie kierowcy mechanizm był już zapieczony i po przeczyszczeniu i nasmarowaniu nastała błoga cisza. Wycieraczki nie chodzą szybciej, ale nie przeskakują po szybie. Więc info dla osób, które mimo wymiany wycieraczek dalej mają problem ze złym zbieraniem: zacznijcie od mechanizmu.