Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Przegrzane pierścienie wymiana bloku na jaki AVF czy AWX a może ARL , bądź 2.0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Audi A4 1.9TDI AVF 131PS -> Vtech Olsztyn 193PS 418NM

to tak opisze swój problem :)

auto jezdziło bobrze miało juz niezła moc ale przebieg 600tys zmusił mnie do naprawy silnika. rozebrałem głowica została zrobiona od podstaw wszystko nowe, a blok hym własnie chyba poszedłem na skrót bo zmieniłem aby pierscienie i panewki co mi wyszło bokiem.

na cylindrze nie było rys ale miał jak to po 600tys około 0,5mm wyrobienie juz gładzi cylindra. założyłem nowe pierscienie kolbenshmita. :rolleyes:

Po złożeniu auto pracowało bardzo łądnie. lecz dotarłem na ostro czyli zrobiłem nastepujaco :kwasny: :kwasny:

300km jezdzac jak dziadek -> wymiana oleju na Cartrol EDGE 5W40

300km-4500km dajac silnikowi w kosc po garach ile tylko sie dało w tym po autostradach

4500km wymiana oleju na shel(norma 507) 5w30

wyczuwałem brak mocy niedosyt auto ma około 30ps mniej :gwizdanie: :gwizdanie:

Wiec kontrola wzrokowa korek do góry oleju -cisnienie , w odmie jak zobaczyłem że jest raz wieksze cisnienie niz kiedys to juz swiadczy tylko chyba o jednym, ostatnia kontrola miarka w góre chlapie olejem paruje -> pierscienie na 100%

kompresje zmierze jak wróce do domu( Praca) Niemcy

Moje pytanie brzmi Jaki blok założyc od jakiego silnika czy taki jak mam czyli AVF czy od awx A może ARL

wiem ze róznicy miedzy AVF a AWX bo ARL jest montowany Poprzecznie i obiło mi sie o uszy ze czujnik wału jest inaczej montowany czy cos takiego

a Moze blok od 2,0 TDI 136PS ?? :naughty: czekam na kwestie pomocne z góry dziekuje:)

Opublikowano
  • Autor

Aha no to lipka z tego co widze u ciebie w poscie. ja pamnietam znajomy miał tak w polo co prawda benzyna jak sie rozgrzał tłoki puchły i auto juz nie odpalało ostygło i paliło na dotyk.

Opublikowano

No nie pierwszy raz dziśiaj jeździłem bokiem, ale pierwszy po boisku i na dwójce, a z racji że śniegu nie za dużo to rwała razem z murawą :kox:

Acha moja jest też leciutko zawirusiona na 165KM i 390 niutków.

Chyba ją trochę za mocno spasowali i do takiej jazdy za mocno się nie nadaje :mysli: