imp Opublikowano 29 Stycznia 2012 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Witam, zakupiłem niedawno B6 z RNS-e. Niestety z książki obsługi ktoś wyrwał karteczkę z PINem. Teraz zastanawiam się jak go odzyskać. Wcześniej miałem Golfa IV i radio GammaV - tam przy każdym odpięciu akumulatora musiałem podawać pin. Jakieś wskazówki ?
wrclaguna Opublikowano 30 Stycznia 2012 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Albo ASO jak był ORI RNS E załozony albo jakis magik co ci kod znajdzie
imp Opublikowano 30 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2012 Jest Ori, ile taka przyjemność w ASO może kosztować ?
Lukasz_mk2 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Jeśli RNS-E jest ori i wszystko jest dobrze po kodowane to po odpięcu aku nie będziesz musiał wpisywać kodu PIN (jest on chyba zapisany w MCE) no chyba że byś przełożył RNS-E do innego auta to wtedy poprosi o PIN. Przynajmniej ja mam tak u siebie w przypadku chorusa.
jarek_ns Opublikowano 30 Stycznia 2012 Opublikowano 30 Stycznia 2012 W RNS-E jest tak samo. Bez zmiany auta nie pyta o PIN.
imp Opublikowano 30 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2012 Gdzieś znalazłem info że PIN-em są ostatnie 4 cyfry VIN- o ile oczywiście RNS jest w samochodzie od nowości. Może ktoś to potwierdzić ?
yaboo Opublikowano 30 Stycznia 2012 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Jeśli RNS-E jest ori i wszystko jest dobrze po kodowane to po odpięcu aku nie będziesz musiał wpisywać kodu PIN (jest on chyba zapisany w MCE) no chyba że byś przełożył RNS-E do innego auta to wtedy poprosi o PIN. Przynajmniej ja mam tak u siebie w przypadku chorusa. potwierdzam wielokrotnie odłączałem aku w swojej B6 po ponownym podłączeniu RNS-E nie wołało o PIN...
Rekomendowane odpowiedzi