paulooo Opublikowano 30 Stycznia 2012 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Witam, czym jest uszczelniana miska olejowa w Audi A4 95r. 1.8? Uszczelka czy masa uszczelniająca? Bo wydaje mi się że uszczelka ale nigdzie na necie nie mogę konkretnie znalezć owej uszczelki. I czy ogólnie wymiana jest czasochłonna? Pozdrawiam.
GOLI Opublikowano 30 Stycznia 2012 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Miskę prawdopodobnie masz alu więc będzie masa,NIE SILIKON! Zeby zdjąć miskę troszkę się pomęczysz bo przeszkadza kołyska.I nie daj za dużo tej masy bo istnieje mozliwość że jej kawałki zatkają ci smok i zatrzesz silnik
Labiel Opublikowano 1 Lutego 2012 Opublikowano 1 Lutego 2012 Pewniej jest dać masę uszczelniającą. Jak dobrze to zrobisz to miska nie puści nawet grama oleju a po wymianie uszczelek różnie bywa - przerabiałem to nie raz. Masa ma tylko jeden minus - problem z ponownym demontażem miski.
Cris Opublikowano 1 Lutego 2012 Opublikowano 1 Lutego 2012 Pewniej jest dać masę uszczelniającą. Jak dobrze to zrobisz to miska nie puści nawet grama oleju a po wymianie uszczelek różnie bywa - przerabiałem to nie raz. Masa ma tylko jeden minus - problem z ponownym demontażem miski. dokładnie zgadzam się z kolegą
paulooo Opublikowano 5 Lutego 2012 Autor Opublikowano 5 Lutego 2012 Hmmm.. z doświadczenia to z uszczelkami bywa różnie i zgodzę się że masa jest pewniejsza tylko znowu problem z demontażem. A czy macie jakąś sprawdzoną masę?
wrc.mm Opublikowano 5 Lutego 2012 Opublikowano 5 Lutego 2012 guma do szyb samochodowych. ja tak mam i ok suchutko. od klawiatury tak samo
Labiel Opublikowano 5 Lutego 2012 Opublikowano 5 Lutego 2012 W sklepach są do kupienia takie masy. Jak spytasz to sprzedawca powinien wiedzieć, jeśli choć trochę będzie pojętny. Są droższe od silikonu, bo za dupkę 70ml płaciłem coś koło 30 zł, ale opłaca się. Silikon podług tego chowa się.
grzes1150 Opublikowano 5 Lutego 2012 Opublikowano 5 Lutego 2012 Klej do szyb trzyma masakra i raczej się do takich rzeczy nie nadaje
wrc.mm Opublikowano 5 Lutego 2012 Opublikowano 5 Lutego 2012 ja sobie chwale koniec z olejowymi wyciekami malutka nitka z głową pociagnieta nie wyciekła za boki i temperatura pracy tez spora daje rade. Ja tylko pisze moje wrazenia
ghost2255 Opublikowano 5 Lutego 2012 Opublikowano 5 Lutego 2012 Pasta uszczelniająca RAINZ w każdym motoryzacyjnym. Jak dobrze odtłuścisz powierzchnię, to nie ma prawa przeciekać. Lepsze od silikonu i cena nie powala na kolana.
Labiel Opublikowano 6 Lutego 2012 Opublikowano 6 Lutego 2012 Pasta uszczelniająca RAINZ O właśnie ją miałem.
Onkel Opublikowano 6 Lutego 2012 Opublikowano 6 Lutego 2012 guma do szyb samochodowych. ja tak mam i ok suchutko. od klawiatury tak samo Nawet w ETCE podana jest masa uszczelniająca i w ASO kosztuje 65zł.
Rekomendowane odpowiedzi