mirek anglia Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Witam Wszystkich posiadaczy AUDI ,mam małe pytanko jak domowym sposobem sprawdzić akumulator bezobsługowy ,czy jest dobry i trzyma prąd ?pozdrawiam
Klima Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Opublikowano 10 Kwietnia 2008 w bezobsługowym zazwyczaj jest pawie oczko
mirek anglia Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Witam wiem że jest powie oczko ,tylko nie świeci od samego początku akumlator słabo trzymie po dwóch dniach ,rano piszczy brzęczek i miga lampka awarii wszystko wskazuje na słaby akumlator mam 45 Ah 400A może za słaby?
.Pablo. Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 kolego doładuj go jeśli się to powtórzy to na 99% akumulator, sprawdź jeszcze ładowanie jeśli za mało ładuje spowoduje to rozładowanie akumulatora w krótkim czasie, a najprościej jechać do elektryka dać mu na "flache" i sprawdzić a znając życie to darmo ci to zrobi tak było w moim przypadku
Klima Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 oj za mały chyba masz, u mnie jest 72 ah
Musashi Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 sprawdz napiecie ladowania, przy 1400 obr powinno byc 14,2-14,4 V. mniejszza lub wieksza wartosc wskazuje na awarie ukladu ladowania. nastepnie sprawdz pobor pradu przez samochod przy wylaczonych wszystkich odbiornikach. powinno byc mniejsze niz 0,01A byc moze jakies urzadzenie pobiera duzy prad i rozladowuje aku.
sparki Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 oj za mały chyba masz, u mnie jest 72 ah Ty masz "dezla" dlatego masz wieksza baterie. Albo jakieś urządzenie pobiera sporo prądu (alarm radio wzmacniacz), albo aku sie kończy sprawdz date produkcji baterii i skorzystaj z rad kolegi Musashi
Rekomendowane odpowiedzi