Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Odcięcie Prądu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam taki problem który bardzo mnie denerwuje a dokładnie przy temperaturach

< 15 stopni Celcjusza na zimnym silniku przestaje płynąć prąd kablami do Skrzyni i gaśnie światełko z remote który jest podłączony do wzmacniacza wydaje mi się że jest to wina słabego wzmacniacza który z niewiadomych przyczyn nie przepuszcza prądu dalej

Wzmacniacz firmy Peiying

Na postoju nigdy nie rozłączą mi głośniki dopiero po odpaleniu silnika macie jakieś pomysły co to może być?[br]Dopisany: 03 Luty 2012, 19:50_________________________________________________widzę że nie ma nikt pomysł co to może być ?

Opublikowano

Znajomy ma Peiyinga i nic takiego u niego się nie dzieje.

Sprawdź najpierw na którym kablu znika napięcie, czy na głównym zasilającym, czy na remote. :wink4:

Opublikowano

zware gdzies masz ze odcina . a jaki bezpiecznik (moze za duzy)

w zmaku i jaka moc?

Opublikowano

2000wat P.M.P.O to bym sie zgodzil :) Skoro bezpiecznik 10A to max moc ok 120wat. Tak jak koledzy mowili sprawdz gdzie Ci sie prad traci.

Opublikowano
  • Autor

3 bezpieczniki po 30 watt są sprawdziłem dzisiaj bo wystawiłem akurat auto z garażu także nie wiem czy jest opcja by za małe były

tak tak ja podałem moc tą maksymalną bo tej prawdziwej to chyba nikt nie zna :D

Opublikowano

Znając życie w pejingu kleknęła przetwornica - o ile posiada ten wzmacniacz coś takiego . osobiście jestem na NIE tego typu sprzętom . Jednak sprawdz co ginie po odpaleniu silnika - napięcie załączania czy też zasilanie główne .

Krzysiek

Opublikowano
  • Autor

No alee to mozee miec cos wsppolnego z pogoda? Bo w tamta zime mialem tak samo a jak sie zrobilo cieplo no to smigalo wszystko...

Chyba najlepiej to bedzie kupic porzadny wzmacniacz niz meczyc sie z tym :)

Opublikowano

a masz dodatkowy wyłącznik gdzies na kablu + od wzmaka założony. I jaki masz gruby kabel zasilający od wzmaka? jak to masz podłączone ?

Opublikowano
  • Autor

Zadnych wylaczen nie mam

Kable Lanzar podobno bardzo dobre

Podlaczone hm... No zasilanie prosto z aku idzie gdzie jest bezpiecznik na kablu przy akumulatorze zaraz, masa jest w bagazniku a reszta do radia idzie...

Innych autach tez tak kladlem i dziala wszedzie tylko tutaj nie

Opublikowano

3 bezpieczniki po 30 watt są sprawdziłem dzisiaj bo wystawiłem akurat auto z garażu także nie wiem czy jest opcja by za małe były

tak tak ja podałem moc tą maksymalną bo tej prawdziwej to chyba nikt nie zna :D

nie zna ale mozna obliczyc maksymalna mozliwa

zalozmy ze bezpieczniki maja 20% zapasu to mamy 72A.. przy 14V w instalacji (no jak przy takim poboerze utrzyma auto takie napiecie :) ) mamy okolo 1000W poboru pradu

Powiedzmy, ze sprawnosc wzmacniacza to jakies szczytowo okolo 60% mamy 600W laczniej na glosniki... pewnie przy 2 ohmach

Przy 4 ohmach dzielimy na oko przez 2 i mamy okoko 300W na wszystkie glosniki lacznie :shocked: - co i tak z nadwyzka wystarczy bo jakby policzyc co seryjny radioodtwarzacz bez przetwornicy (okolo 14V) zasilajacy glosnik 4ohmowy dac mozeto jest i tak przepasc

Markowe sprzety tez maja oszukana moc.. np moc podowana dla 16V mimo, ze takie napiecie w sprawnym aucie nie wystepuje ;(

2KW to bierze betoniarka na budowie... alternator by nie podolal (wszyscy klamia w zywe oczy ) :polew:

Pozdrawiam,

Przemek

Opublikowano

Zgodzę się z Tobą kolego - wszyscy producenci car audi oraz w ogóle audio prześcigają się w mocach - ale tylko na papierze .

krzysiek

Opublikowano
  • Autor

Nie no wiadoma sprawa a zauwazylem ze im gorsza firma tym wieksze przeklamanie np: tuba manty 2000 watt przy 20 cm glosniku a moc ta niby prawdziwa malym druczkiem na samym dole 100 Watt :D

Moze poprostu ten wzmacniacz jest do kitu i najlepiej kupic jakis pozadniejszej firmy? Co puszcze prad zmieenny bo ten podobno caly czas taki sam daje, a moze kondensator cos by pomogl w tej kwestii?

Opublikowano

Miernik w łapki i mierzyć co się dzieje po odpaleniu silnika . Czy ginie +12V załączeniowe , czy głowne , czy masa . Jeśli wszystko jest to wzmacniacz albo do naprawy albo do odesłania na zieloną trawkę .

Opublikowano

trzeba byc gluchym by potrzebowac 1000W w blaszanej puszce

tu jest wzmak za 12 kola co ma tylko 2x12W

http://allegro.pl/luxman-sq-n100-sq-n100-wzmacniacz-salon-torun-i2111264952.html

Wracajac do problemu zaniku pradu...pomacac kable, miejsca laczen... moze cos sie grzeje?

Opublikowano
  • Autor

a polecicie jakieś dobre wzmacniacze w rozsądnej cenie ?

Polecano mi kiedyś jakiś Ground Zero 400 Watt za 350 zł[br]Dopisany: 16 Luty 2012, 20:40_________________________________________________Na kablu jest prad a z wzmacniacza juz nie ma

Opublikowano

co to znaczy "brak pradu ze wzmacniacza"?

wejscie wzmacniacza to

- sygnal/dzwiek "na czinczach" (ewentualnie wejscie "glosnikowych kabli" z radia/jak nie ma wyjscia liniowego)

- plus (na stale ma byc):gruby kabel dobrej jakosc polaczenia, koniecznie z dala od kabli sygnalowych

- minus (na stale ma byc): gruby kabel dobrej jakosci

- rem (plus podawany z radia po jego wlaczeniu: zalacza przekaznik we wzmacniaczu)

wsio

wysjcie

- ewentualny sygnal/dzwiek np do drugiego wzmacniacz

- wyjscia na glosniki

Opublikowano
  • Autor

na kablu zasilającym jest prąd natomiast na remote i kablach głośnikowych podłączonych do wzmacniacza tego prądu już nie ma

Opublikowano

To jak nie ma prądu na remote na włączonym radio - to na co czekasz . Atakuj radio albo przewód . Sprawdz czy wychodzi z radia to napięcie .