Duro Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Witam! Moją A4 mam juz rok czasu i zawsze denerwowaly mnie gumy na rogach zderzakow. Brzydko to wygląda bo niunia jest srebrna a wstrętne gume są czarne, więc postanowiłem je zerwać. Gumy lekko schodzą ale zostaje po nich ślad (chyba klej) i nie wiem jak go zmyć. Może macie jakieś pomysły? Benzyną ekstrakc. już próbowałem i nie daje rady Dzięki za info.
mcm Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Opublikowano 9 Kwietnia 2008 ja klej po znaczkach zmywałem rozpuszczalnikiem uniwersalnym i poszło ładnie, potem lekko pastą tempo spolerowałem i śladu nie ma
carnivore1 Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Opublikowano 9 Kwietnia 2008 mozesz tez sprobowac nitro, lakieru nie uszkodzi a ladnie usuwa pozostalosci typu klej czy guma...
Duro Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2008 a co to jest to nitro?? gdzie mozna go kupic i ile mniej wiecej kosztuje?
jacek1971 Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Opublikowano 9 Kwietnia 2008 a co to jest to nitro?? gdzie mozna go kupic i ile mniej wiecej kosztuje? To jest popularny rozpuszczalnik,4zl.,kupisz w każdym sklepie chemicznym.
Przemo 78 Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Nitro albo aceton napewno sobie poradza
Duro Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Sprobuje powalczyc tymi środkami mam nadzieje ze dam rade bo mnie wkurzają te gumy , a tak poza tym to nie wiem czy ktoś sobie je sam przykleil czy robiono je fabrycznie bo czasami widuje A4 z takimi gumami.
grzanek85 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Przecież nitro rozpuszcza lakier
Klima Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Przecież nitro rozpuszcza lakier emalie ale nie lakier samochodowy :gwizdanie:
voxan69 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Jedź do sklepu dla lakierników samochodowych i kup zmywacz antysilikonowy - na pewno zejdzie i nie musisz się bać o lakier. Super też usuwa plamy z asfaltu na lakierze. Koszt z firmy Novol za 0.5 l to jakieś 8 pln :th:
Rekomendowane odpowiedzi