Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

praca za granicą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od kilku dni siedzę w domu, ponieważ warunki atmosferyczne nie pozwalają na pracę :gwizdanie: po prostu za zimno.. i tak sobie myśle o pracy za granicami naszego kraju. Wielu ludzi mówi żebym wyjechał.. no ale... i tu problem.. wahanie... bo z jednej strony nic mnie tu nie trzyma a z drugiej.. jest jakiś lęk przed nie znanym.. co o tym sądzicie? jeśli już to jak i gdzie szukać Pewnej pracy za granicą a nie załatwionej przez kolegę kolegi kolegi... etc. A jeśli już to który kraj jest "najlepszy" dla pracy i płacy ? dzięki za odpowiedzi :)

Opublikowano

Witaj. Miałem taki podobny dylemat. 15 grudnia skończyłem pracę sezonową ( drogówka, drogi itp). Miałem kuronia jakieś 500zł miesięcznie, dobre i to, ale jakoś nie chciało mi się wracać do tego g...a. Przez przypadek znajomy polecił mi robotę w cyrku w paryżu, se myśle... nic mnie tu nie trzyma, pojade. Jak coś nie wyjdzie zawsze moge wrócić, przy okazji zwiedze troche europy. Robie na warsztacie, 1100 euro. Żarcie i spanie mnie nie obchodzi. Raz na rok zmiana miejsca, cyrk się przemieszcza, w marcu gdzieś koło morza środziemnego. Nie żałuje.

Opublikowano

Witaj. Miałem taki podobny dylemat. 15 grudnia skończyłem pracę sezonową ( drogówka, drogi itp). Miałem kuronia jakieś 500zł miesięcznie, dobre i to, ale jakoś nie chciało mi się wracać do tego g...a. Przez przypadek znajomy polecił mi robotę w cyrku w paryżu, se myśle... nic mnie tu nie trzyma, pojade. Jak coś nie wyjdzie zawsze moge wrócić, przy okazji zwiedze troche europy. Robie na warsztacie, 1100 euro. Żarcie i spanie mnie nie obchodzi. Raz na rok zmiana miejsca, cyrk się przemieszcza, w marcu gdzieś koło morza środziemnego. Nie żałuje.

Kolega robi w niemczech tylko przy jakimś wesołym miasteczku, drobne naprawy itp. Z tego co opowiadał to warunki bardzo podobne.

Opublikowano

Zalezy jaka praca interesuje Cie kolego. Jesli chodzi o warunki pracy, warunki socjalne i przedewszystkim płace polecam Norwegię. Ja byłem 2 miesiące z czego połowe przesiedziałem (brak pracy) i kupiłem za to A4 :wink4: Tez na poczatku się balem ale jak to mówią do odażnych świat należy :tongue4:

Opublikowano

proponuję Chiny-ponoć w c**j roboty mają przy kopiowaniu rzeczy :wink4:

Opublikowano
  • Autor

też myślałem o norwegi, ale gdzie znaleźć jakieś oferty pracy pewnej, a jak praca hm... jestem młody więc doświadczenia w czymś szczególnym nie mam, jak to "młodziok" po szkole jedyną "sensowną" pracą za nawet niezłe pieniądze była budowa.. niestety ta się skończyła. Myślałem o tej samej "branży :kox:".. a kolega co w norwegi pracował to miał tą pracę po znajomości czy z jakiejś firmy ? [br]Dopisany: 08 Luty 2012, 00:17_________________________________________________a propo Chin.. tam chyba mają aż nadmiar rąk do pracy ;p

Opublikowano

Ja osobiście pracowałem w budowlance i wykończeniach. Prace załatwił mi znajomy który wcześniej tam był iz którym pojechałem do Oslo. Ja tam byłem na tak zwanego czarnucha ale bardziej mimo wszystko się opłaci pracowac legalnie i odprowadzac podatki. Jak robisz na czarno to tak na prawde nie wyciągniesz zbyt wiele bo i pracodawcy musi się opłacić i zrekompensowac ryzyko. A jak robisz legalnie to tam masz minimalną płace okresloną która na polskie warunki i tak jest pokaźna.

Chcąc znaleść prace legalnie i wiedziec że pojedziesz do konkretnej pracy a nie jechać i dopiero szukać możesz skorzystać np z ADECCO http://www.adecco.pl/pl-PL/Pages/StronaGlowna.aspx To firma pośrednicząca mają siedziby i w polsce i w norwegii co pozwala na to że organizuja prace dla polaków w norwegii itp. Poczytaj i popatrz co mogło by Cie tam zainteresować. O ile będe potrafił to cos tam podpowiem :hi:

Opublikowano
  • Autor

Bardzo dziękuje za linka :hi: