Samuray-X Opublikowano 7 Lutego 2012 Opublikowano 7 Lutego 2012 Miałem małe problemy z wyjącą pompa wspomagania. Robiłem dolewkę/wymianę płynu i ruszyłem sitko. Teraz pływa sobie po całym zbiorniku a ja zastanawiam się jak je wcisnąć we właściwe miejsce ... Ma ktoś może jakiś rysunek czy też zdjęcie jak to sitko powinno byc umiejscowione?
marjon Opublikowano 7 Lutego 2012 Opublikowano 7 Lutego 2012 mialem tez ten problem. sitko mi latalo to calkiem wywalilem, ale bez niego jakos dziwnie glosno uklad chodzil wiec wyciagnalem zbiorniczek, porzadnie wymylem i jakos wpasowalem to sitko spowotem na klej super glue. wspomaganie ucichlo :> nie pamietam juz dokladnie jak to szlo, chyba scianka na pionowo szla a sitko na poziomo, zreszta jak umyjesz zbiorniczek to powinienes widziec jak to siedzialo bo sa tam bodajze jakies rowki do osadzenia, ale nie jestem pewien, powinines dac rade
Samuray-X Opublikowano 8 Lutego 2012 Autor Opublikowano 8 Lutego 2012 Jak już wyjmę zbiorniczek i go rozbiorę to pewnie będę wiedział, ale nie chce mi sie go wyjmowac w te mrozy Chciałbym go jakos palcami ustawić i umocować, myślę ze to byłoby możliwe, problem w tym że nie wiem którą płaszczyzna gdzie dlatego proszę o foto lub rysunek.
marjon Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 powodzenia... dla mnie bez wyciagania to bylo nierealne latem :gwizdanie:
Samuray-X Opublikowano 8 Lutego 2012 Autor Opublikowano 8 Lutego 2012 Załamałeś mnie ;( Czyli będzie sobie tak latać do kwietnia ... Pamietasz przynajmniej czy ta plastikowa ścianka szła pionowo w dół czy górę? Po której stronie zbiorniczka?? To że sitko musi byc poziomo to pamiętam.
MATIUS Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 musisz je tak umiejscowic by nie przeszkadzalo bagnetowi i sztywno siedzialo ruszajaćź je od góry palcem da sie wyczuć ten moent kiedy się zablokuje w tych malych prowadniczkach.... [br]Dopisany: 08 Luty 2012, 18:22_________________________________________________ja dałem go ustawić na -minus 15 stopniowym mrozie:) lepiej to ogarnąć bo pompa cierpi uklad sie zapowietrza
Samuray-X Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Opublikowano 9 Lutego 2012 Wielkie dzięki! Czyli podsumowując: kratka sitka poziomo plastikowa (bez sitka) nóżka litery L do góry Spróbuję dzisiaj wieczorem to ustawić.
zbyszek708 Opublikowano 21 Lutego 2012 Opublikowano 21 Lutego 2012 :hi:kolego miałem ten sam problem, ale jest tylko jedna możliwość inaczej nie pasuje .Stojąc przy zbiorniczku po odkręceniu korka musisz wyciągnąć najlepiej strzykawką płyn. Po prawej stronie wewnętrznej zbiorniczka na ściance jest nacięcie (ograniczenie) i sitko pasuje tylko w jeden sposób krótkim ramieniem z siatką do góry natomiast dlugi bok również z siatką ze strony wewnętrznej zbiornika i tak przy pomocy ciękich długich kleszczy jesteś w stanie umieścić ten element przez otwór korka w odpowiednim miejscu tylko uwaga na siatke powodzenia.
Rekomendowane odpowiedzi