Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[INNE] Cyfra+ problem z dekoderem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Moi starzy maja problem z cyfrą+. Maja dekoder typowy najtańszy od Sagem'a czyli zwyczajna loche sygnowaną znaczkiem C+

http://allegro.pl/dekoder-sagem-sd-cyfra-i2103363139.html cos takiego :sick3:

Problem polega na tym że gubi kanały, mamy wykupione jakies kanały których czasem nie mczasem są zalezne jest to od... pogody :wallbash: wcześniej był ferguson kupiony w zwykłym sklepie rtv nie było problemów z odbiorem, ale sprzet siadł, zaozyliśmy ta lochę i powrót do rzeczywistosci :sick3:

Przy obecnych mrozach w ogóle przestał odbierac kanały, po rozmowie u baranów od cyfry, mówia wyuczoną procedure resetu tego dziadostwa, która w tym przypadku nie działa, jak wczęsniej odbierał to jakosć sygnału była "bardzo dobra" czyli 3/4 skali, po tym resecie jakości brak a sygnał idealny 4/4 skala :blink: Denerwuje mnie ich podejscie do sprawy, zamiast pomóc mówią "zróbcie sobie sami". Wy tez tak macie :mysli:

Znacie jakis warty uwagi tuner DVB na te karty :mysli:

Jeśli tego nie ogarną to czas najwyzszy po 15latach napisac wypowiedzenie umowy i przejsć na Nke, tam chyba nie ma takich problemów :blink:

Opublikowano

Jak byś chciał zmienić tuner to mam kilka modeli na sprzedaż.

Tani, droższy, z nagrywaniem dwugłowicowy. "Będzie pan zadowolony".

Opublikowano
  • Autor

Jak byś chciał zmienić tuner to mam kilka modeli na sprzedaż.

Tani, droższy, z nagrywaniem dwugłowicowy. "Będzie pan zadowolony".

Narazie chodzi mi bardziej o wystepowanie u kogos takich przypadków :notworthy: jutro stara ma zadzwonic jak sie nie dogada to prawdopodobnie zrywamy umowe, bo podejscie do klienta jest żenujace tym bardziej o tak wieloletnim stazu :thumbdown:
Opublikowano

Jak masz możliwość to podłącz inny tuner.

Dobrze byłoby sprawdzić zanim zaczniesz korygować antene.

Trzeba spróbować ustalić co stoi na przeszkodzie, czy tuner, czy antena a może kabel.

Opublikowano
  • Autor

Jak masz możliwość to podłącz inny tuner.

Dobrze byłoby sprawdzić zanim zaczniesz korygować antene.

Trzeba spróbować ustalić co stoi na przeszkodzie, czy tuner, czy antena a może kabel.

no własnie nie mam nic na podmiane, pierw niech przyjedzie fachura od cyfry i spróbuje to ustawic jak nalezy

Opublikowano

Ja mam co prawda inny dekoder, ale jak miałem problemy z dekoderem to podszedłem do punkty Cyfry + i od ręki dostałem na zamianę nowy :)

Opublikowano
  • Autor

Ja mam co prawda inny dekoder, ale jak miałem problemy z dekoderem to podszedłem do punkty Cyfry + i od ręki dostałem na zamianę nowy :)

a mi wmawiaja telefonicznie ze wszystko jest ok tylko mam źle ustawione :wallbash:

Opublikowano

Fachura to zrobi ale skasuje jak za prezydenta a to proste sprawy są.

Opublikowano
  • Autor

nie zrobi tego :wink4: jestem pewien że dekoder jest zwalony, wcześniej ja to stroiłem i było ok, teraz nie dałem rady, ale fakt faktem ze problemy były zawsze jak przychodziła jesień-zima, ale to co teraz totalny brak kanałów niebyło nigdy :disgust:

Opublikowano

a mi wmawiaja telefonicznie ze wszystko jest ok tylko mam źle ustawione :wallbash:

kumpel ma ten sam dekoder co ja ( phillips z HD) i nawet jak miał

jakoś syganłu miał 4/5 lub 5/5 a i tak miał problemy z odbiorem niektórych kanałów

Kumaty gość na infolinii powiedział mu, że ta jakoś sygnału to tak naprawdę trochę lipa, przesunięcie kierunku anteny nawet o 2-3mm wiele znaczy.

Pożyczyliśmy specjalny przyrząd do ustawiania anten ( teraz jakość ma przeważnie 4/5) ale nawet podczas burz itp nie ma żadnych problemów.

Ja mam antenę na dachu i nigdy takich problemów nie miałem ( on na płycie balkonowej)

Wynika z tego, że sporo zależy od położenia anteny itp....[br]Dopisany: 08 Luty 2012, 23:47_________________________________________________

nie zrobi tego :wink4: jestem pewien że dekoder jest zwalony, wcześniej ja to stroiłem i było ok, teraz nie dałem rady, ale fakt faktem ze problemy były zawsze jak przychodziła jesień-zima, ale to co teraz totalny brak kanałów niebyło nigdy :disgust:

jeżeli przyjdzie, spróbuje ustawić i nic to nie da - to nie powienien skasować za usługę

Przecież uja zrobił :wink4:

Opublikowano

Ta... ale wezmie za dojazd. Przynajmniej ze 3 dychy.

Opublikowano

Najpierw zadzwoń po kogoś kto montuje takie anteny itd. niech sprawdzi miernikiem ustawienie sygnał itd. i się okaże czy dobrze masz ustawione. Kumpel też sam ustawiał i jakość i siłę sygnału miał dobrą ale co chwilę mu kanały ginęły a jak wiało czy padał deszcz to nic nie miał ale jak mu mówiłem żeby odrazu wezwał fachowca przy montażu to nie i męczył się tak z pół roku po czym wezwał gościa ten przyjechał podłączył miernik sprawdził powiedział że antena jest źle ustawiona i w złym miejscu zamontowana, zrobił tak jak powinno być i problemy się skończyły a zapłacił niecałe 100 zł, więc chyba warto tyle zapłacić by mieć spokój raz na zawsze.

Opublikowano

Kolego miernik kosztuje jakieś grosze, bo 20-40zł.

A fachowiec Ci wezmie 100zł i wcale nie jest powiedziane że zrobi dobrze raz na zawsze.

Jak masz dobry dostęp do anteny to rób sam.

Najpierw bym zaczął do sprawdzenia koncówek kabli. Obrobić jeszcze raz i sprawdzić. Później najwyżej skorygować ją lekko patrząc na ten poziom sygnału co pokazuje dekoder. Jak nie pomoże kupić ten mierniczek. I ustawić raz a porządnie.

Opublikowano

Nawet jak ten miernik kosztuje 20 zł to 100 zł za święty spokój jest dla mnie dobrą ceną i ja tak zrobiłem i od początku mam dobrze zrobione i teraz tylko dekodery zmieniam jak mi się umowy kończą i każda telewizja odbiera super.

Opublikowano

Ja tam wole samemu zrobić, oczywiście jak jest dobry dostęp do anteny, gorzej jak trzeba gdzieś sie wspinać po dachach.

A jak masz miernik, raz sie nauczysz, to zawsze możesz jeszcze sąsiadom zrobić za jakąś flache. :good:

Opublikowano

No u mnie właśnie jest na dachu, poza tym nie znam się na tym zbytnio więc jak kupiłem pierwszy zestaw telewizji cyfrowej u znajomego w sklepie to on zaproponował mi odrazu montaż tego na dachu i puszczenie kabli itd. od tej pory wszystko działa dobrze i tak jak pisałem tylko operatorów i dekodery zmieniam.

Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj ojciec sprawdził dekoder w serwisie, okazało sie ze jest sprawny, wina lezy w antenie tym razem :wallbash:

jakieś sensowne polecacie :mysli:

parametry itp, bo jutro ojciec zamierza to kupić w wawie

Opublikowano

Może Ci chodzi o konwerter ?

No chyba że talerz też chcesz nowy ?

Opublikowano
  • Autor

Może Ci chodzi o konwerter ?

No chyba że talerz też chcesz nowy ?

no nie okreslił sie powiedział ze antene kupuje :blink: pewnie o konwerter chodziło jutro sie dowiem