Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Wałek rozrządu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy, prawdopodobnie czeka mnie wymiana wałka rozrządu w mojej niuni (która swoją drogą coraz więcej siwych włosów mi przysparza). Chciałbym Was się poradzić co robić? a mianowicie czy kupować nowy zamiennik wałka jakieś (Febi, Camshaft) czy może szukać oryginalnego wałka po demontażu (trochę tego jest na allegro), szklanki będę zakładał INA oryginalne montowane na pierwszy raz tak samo panewki.

Może macie jakieś namiary na używany wałek w bardzo dobrym stanie? Albo coś ciekawego namierzycie na allego to dajcie znać?

Czy taka wymiana wałka rozrządu to zabieg zdecydowanie dla doświadczonego mechanik, czy da radę sobie radę i mniej oblatany fachowiec?

z góry wszystkim dziękuję za zainteresowanie tematem.[br]Dopisany: 12 Luty 2012, 11:45_________________________________________________Witam, niestety widzę, że słabe zainteresowanie tematem.

Koledzy w sklepie sprzedali mi panewki GLICO N147/5 STD jakoś nie jestem przekonany czy te panewki będą pasować do mojego motoru (AVF), w Internecie pojawiają się sprzeczne informacje, bardzo proszę o pomoc.

[mod]Gdzie jest prefix!? - poprawiłem kolejne wylądują w koszu[/mod]

Opublikowano

Panewki kup w ASO bo są tańsze niż w sklepie moto lub taka sama cena

wałek może być Febi, szklanki jak najbardziej INA

Opublikowano

Kwestia budżetu, zawsze lepiej nowy wałek. Jaką cenę podali Ci za panewki? komplet 5 czy 10 sztuk?

Opublikowano
  • Autor

Panewki już mam w domu, i bardziej interesuje mnie czy te które już kupiłem się nadają i można je śmiało zak ładać czy reklamować w sklepie na inne. Szklanki INA a wałek AE.

Opublikowano

Jakbyś dobrze poszukał to używaną głowicę w dobrym stanie dostaniesz za 700-800zł.

Jak miałem benzynę i wałek był do zmiany co wsadziłem całą głowicę używaną i spokój był.

Opublikowano

kup nowy wałek, nowe panewki i szklanki

nie zapomnij o nowych zestawach uszczelniających pompowtryskiwacze