radoos Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Witam Mam nadzieje ze temat nie bedzie uznany za niezgodny,poniewaz jest próba rozwiazania problemu a nie oszustwa w celu zarobkowym.Będąc w PL nie pisałbym tylko juz było by uporządkowane. (A3 1.9 TDI AHF 2000 rok W reg ) Kupiłem dziś jeszcze jedna A3,prawie za pół ceny (2400 funtow).Dlaczego tak tanio ? Wyswietla przebieg prawie 1000000 mil ... Sprawa jasna...Jakiś Pakistan próbował cofnac licznik i nie bardzo wyszło...Ze wzgledu na wyposarzenie zostawiłbym ja dla siebie...Auto ma posiada ksiażke serwisowa i jesli jest prawdziwa to 5 mcy temu miało zrobione 160 tys mil,wiec całkiem sporo.. W ostatnim przeglądzie ma wbite 156 tys - 6 mcy temu Moge kupić używany licznik z nieznanym przebiegiem który nie bedzie mi pasował do przebiegu wbitego w ostatni przegląd.Jesli bedzie mniejszy to nie przejdzie kolejnego przegladu ponieważ w UK kazda stacja diagnostyczna sprawdza i rejestruje kolejny przeglad w systemie nie usuwajac poprzedniego (tak bynajmniej twierdzą).Wiec jak kupie nowy licznik to bede musiał go i tak przestawić.Albo w ASO albo własnymi siłami (mam pewnie pojecie o programowaniu pamieci) Po co kupować nowy skoro mozna spróbować reanimować stary.Chciałbym sie dowiedzieć jaki licznik był montowany w modelu z roku 2000.Miedzy zegarami nie ma zadnych oznaczen (UK NSI) wiec wskazywało by to na VDO.Ale czy VDO old czy new ? Jest to licznik z białymi cyframi oraz wyswietlaczem (otwarte dzwi,OK,OIL,temp ....) Dodam ze jest wersja przed liftem ale OBD2 jest juz pod kierownica i deska tez "jakaś nowsza" Jaki to licznik ? Czy wie ktoś jaki rodzaj pamieci w nim siedzi ? 93C86 ?? czy może 93C66 Pytania dotyczące mojej oficjalnej niuni: Czy jeśli zaadaptuje vagiem kolejna zmiane oleju na 10 (10 tys km) to wyswietli mi sie za 10 tys mil czy za ok 6 tys ( ok 10 tys mil).Chodzi mi oto czy to tylko cyfry,czy może licznik sam to policzy ? Czy sam musze policzyć ?Czy jest osobny vag pod auta z "milowe" ,a może jest w nim jakaś opcja ? Jak vagiem zmienić mile na km w wyswietlaczach ? Z góry wielkie dzięki za wszelkie pomocne sugestie.Jeśli ktoś zamierza pisać ze to próba oszustwa to prosze nie pisać nic...lub skasować posta. Pozdrawiam
YATES Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Opublikowano 11 Kwietnia 2008 AUDI A3 8L0919860A - Audi A3 VDO with 93C66 EEPROM 8L0919860D - Audi A3 with 93C66 - VDO110.008.894/001
Rekomendowane odpowiedzi