Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Bardzo wolno pracujące wycieraczki przednie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Panowie chodzi mi o podpowiedź co muszę wymienić, gdyż moje przednie wycieraczki jak najbardziej pracują na każdym biegu ale na każdym tak samo wolno ;P czy mam do wymiany silniczek czy przekaźnik? Z góry dzięki za podopowiedzi ;) pozdro ;)) :hi:

Opublikowano

Moze manetka wycieraczek do sprawdzenia lub wymiany bo wynika ze przelacza na pierwsza predkosc a na nastepnych pozycjach nic sie nie zmienia

Opublikowano

Witam. Panowie chodzi mi o podpowiedź co muszę wymienić, gdyż moje przednie wycieraczki jak najbardziej pracują na każdym biegu ale na każdym tak samo wolno ;P czy mam do wymiany silniczek czy przekaźnik? Z góry dzięki za podopowiedzi ;) pozdro ;)) :hi:

Myślę kolego że masz zatarty mechanizm wycieraczek. Musisz go wyjąć z auta rozebrać i wyczyścić.

Najprawdopodobniej zatarła się panewka na ośce wycieraczki. Jak wyjmiesz mechanizm to powinieneś go spokojnie rękami obracać. jak idzie ciężko to czyszczenie.

Opublikowano

Weż wd40 lub inny specyfik o podobnym działaniu i popryskaj (najlepiej przez tą rurke dołaczoną do preparatu) pod ramionami wycieraczek (najlepij pare razy po troszku) tak wykluczysz czy to wina zatartego mechanizmu ,czy przełącznika.Miałem tak samo , zrobiłem tak jak opisałem i na następny dzień wycieraczki chodzą jak nowe.teraz zapobiegawczo spryskuje wd-kiem co jakiś czas.Myślę żę pomoże.Pozdro :)

Opublikowano

Problem wycieraczek dotknął już wiele B5 w tym i moją :) Najlepiej jest jednak rozebrać, przeczyścić, przesmarować i złożyć. Pół godz. roboty i spokój na lata :wink4:

Jest nawet na ten temat poradnik w dziale warsztat. Poszukaj sobie i będziesz miał wszystko wyjaśnione co i jak.

Opublikowano
  • Autor

dzięki Chłopaki ;)) zrobi się ;)

Opublikowano

robi się ciepło :) wiec wymontuj mechanizm i załatw to jak trzeba.

Opublikowano

pozaznaczaj sobie wszystkie ustawienia i pozycje przed wyjeciem mechanizmu wycieraczek, unikniesz późniejszych dopasowań