bosal Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Witam, właśnie odkryłem, że do mojej audicy ktoś próbował się pod blokiem włamać. Do atua nie zaglądąlem od 2 dni, więc stało się to pewnie zeszłej nocy. Nie będę pisał jak jestem wkurwiony i wogóle, ale potrzebuje pomocy. Mam wyłamany zamek od w drzwiach od strony kierowcy (nie mogę przekręcić kluczyka, ale z pilota się zamyka całość). DO tego dużą dziurę poniżej zamka na wylot przez blachy. Zlodziej probowal odpalic auto, ale chyba cos go wystraszylo bo z auta nic nie zniklo (nawet radio). Stacyjke mam rozwalona (wyciagniety srodek etc.) Petla od immobilajzera jest cala, ale kabelki sa z niej wyrwane. 1. Czy jesli podlacze kabelki do petli i wloze kluczyk to immobilajzer zadziala i auto odpali ? 2. Jak miec lepszy dostep do tych kabelkow bo nie moge sie tam dostac. 3. Jak zadzialac z ubezpieczeniem i gdzie robic auto ? Mam cale Autocasco z pelnym pakietem, za ktore zaplacilem kupe kasy i chce z tego skorzystac. Chce aby zrobili to szybko i porzadnie oraz aby kasa pokryla koszta naprawy od PZU. Isc z tym do ASO ? We Wroclawiu. Rano przyjedzie policja zrobic ogledziny, a z PZU dopiero chyba w poniedzialek ktos bo maja jakas awarie systemu, jeszcze jutro bede do nich dzwonil. Co mam robic? Pomozcie.[br]Dopisany: 12 Kwiecień 2008, 01:51 _________________________________________________Rano byla policja spisali co widzieli, a z PZU musze czkeac do poniedzialku. W ASO powiedzieli mi, ze na wklady zamkow bede czekal dwa tygodnie wiec bede musial zastosowac jakies dorazne rozwiazanie. Drzwi podobno do wymiany... http://img209.imageshack.us/my.php?image=drzwikierowcykm5.jpg http://img209.imageshack.us/my.php?image=stacyjkagu3.jpg CO robic ? ;(
adamooo Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 najlepiej nie grzeb w stacyjce..oddaj auto do ASO niech naprawiają.Na stacyjkę poczekasz nie dłużej jak 2 dni.Płat drzwi oczywiście do wymiany..i rób bezgotówkowo.. postaraj się o samochód zastępczy..
bosal Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Co znaczy bezgotowkowo ? Z tego co widze PZU nie ma z ASO we Wroclawiu podpisanego porozumienia. Co do wkladow to powiedzieli mize bede musial czekac 2 tygodnie, bo to z fabryki zamawiaja.
lukasz Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 ale ciebie nie interesuje jakie umowy ma podpisane pzu, idziesz do salonu zostawiasz auto, mowisz, ze ma byc rozliczone bezgotowkowo z ubezpieczycielem i koniec. aso naprawia auto a rachunek pokrywa ubezpieczalnia.
bosal Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2008 A zastepcze auto jak wysepic i jakie to najczesciej jest ?
lukasz Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Opublikowano 15 Kwietnia 2008 z autem zastepczym czesto sa problemy i to przez sady, jutro bede wszystko wiedzial bo mam wlasnie szkolenie zwiazane z wypozyczeniem aut.[br]Dopisany: 13 Kwiecień 2008, 14:20 _________________________________________________wiec z autami zastepczymi jest duzy problem, jezeli ktos prowadzi gzialalnosc gospodarcza to wowczas auto ma na firme co łaczy sie z tym, ze wrazie wypadku/kolizji moze wynajac auto zastepcze. gorzej maja osoby, ktore maja auto dla przyjemnosci, wowczas musza wykazac, ze auto zastepcze jest im niezbedne i poruszanie sie innymi srodkami transporu jest niemozliwe
bosal Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2008 ja mam to auto na swoja firme. Ale to audi daje auto zastepcze czy pzu ?
lukasz Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 salon a koszt pokrywa ubezpieczyciel
bosal Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Ok, wiec co mam dokladnie mowic i jak to zlatwic bo jutro przychodzi rzeczoznawcza.[br]Dopisany: 16 Kwiecień 2008, 23:05 _________________________________________________Ok byl rzeczoznawca, jutro jade do likwidacji szkod a potem z papierkiem do audi. Ja mam pelen pakiet ubezpieczenia z autocassco i assistance standard i mini. Nie wiem czy kupowalem jakis dodatkowy pakiet na auto zastepcze, ale prawdpodobnie nie. Czy w takim przypadku jest szansa na zastepcze ?
Rekomendowane odpowiedzi