Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B8] Twardnieje hamulec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Obserwacji ciąg dalszy .

Na stół poszedł Leon z silnikiem ALH. Hamulce w Seacie dosłownie brzytwa a ciśnienie -0.8 do -0.95 wiec identyczne jak moje.

Czas pompowania od 0.0 do -0.9 mój ma lekko lepszy więc i wydajność. Podsumowanie- pompy nie ma się co czepiać.

Dalej jest już gorzej bo, u Seata po naciśnięciu pedału zegar stoi bez ruch, a u mnie spada do -0.6 a w Seacie dopiero po puszczeniu pedału.Moim zdaniem tu jest przyczyna dwardszego pedału, tylko jaka.

Nie znam dokładnej budowy serwa ,czy jest tam wewnątrz jakiś zaworek który uzupełnia powietrze po puszczeniu pedału.

I to było by pytanie do szanownych forumowiczów.

A co do twardniejącego pedału po kilkakrotnym naciśnięciu to zachowuje się identycznie ja u pozostałych kolegów. Twardnieje i podciśnienie spada prawie do 0. Mógłby ktoś napisać czy posiada nietwardniejący, bo może zajmujemy się tym a to tak ma być.

Opublikowano

no włanie tylko dlaczego to podcisnienie spada po nacisnięciu pedału... na pewno jest cos nie tak bo sam widzisz jak w leonie dzialaja hamulce, ja jak sie przesiade do toledo to tez pierwsze co mi sie rzuca to hamulce brzytwa.

Opublikowano

a ja bym sprawdził vacum pompe i łączenie gumowe wchodzące w scianę grodziową bo często parcieje i jakaś dziurka sie robi.bynajmniej ja tak miałem.

Opublikowano

Szczelność sprawdzona. Ciśnienie spada tylko w tedy jak wcisnę pedał.

Czytałem na innych forach że, w serwach są jakieś zaworki, które otwierają się i zamykają jak naciska się pedał.

Nie wiem właśnie, jak jest w podwójnym serwie, w naszych A4.Bo mi chodzi po głowie że tam się otwiera nie tak jak trzeba i lufcik ucieka.

Czekam właśnie na kolegów z forum może się ktoś zna na temacie.

Bo nie chcę rozbierać na darmo serwa .

Opublikowano

sprawdzalem i u mnie po dluzszym postoju cisnienia na wezu z pompy vacum do serwa nie ma, to znaczy ze jest jakas niesczelnosc, ale stawialbym ze ta niesczelnosc jest gdzies na tych cienkich wezykach podcisnienia ktore lacza sie z grubym przy grodzi. a moze to normalne ze po dluszyszm postoju to cisnienie gdzies znika?

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

witam zrobilem test hamulcow w servisie i wedlog nich wszystko ok- wsiadlem do nowiutkiej a4 z 2012r wlaczylem zaplon i co? tak samo. wiec tak musi chyba byc

Opublikowano

Też tak miałem. Teraz jest teoretycznie ok.

Wymieniłem łącznik w grodzi, uszczelki na vacuum, odessałem ropę (?) z serwa (obstawiam puszczające uszczelki na vacuum). - było to samo.

chłopaki z Gdańska wymienili mi jakiś wężyk podciśnienia w okolicach bodajże egr bo nie był szczelny, odpowietrzyli układ i... jest normalnie.

Chociaż miałem raz taką sytuację, że znowu mi się to stało a po nocy już tego nie było.

Moje podejrzenia padają jeszcze na zawór zwrotny podciśnienia (na wężyku przy vacuum).