Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] FIS ,Biały Wyświetlacz , zna ktoś temta ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :wink4:

Jutro wybieram auto z warsztatu(od listopada naprawiane :wallbash: :wallbash: :wallbash: ) i przypomniałem sobie ze przed usterka miałem problem z FIS-em tzn raz był a po pewnym czasie robił się biały.

Co z tym zrobic , do kogo sie kierowac. Moze ktos posiada taki wyswietlacz , to jest kolorowy wyświetlacz z navi :decayed:

Opublikowano

wpisz w wyszukiwarce „naprawa FIS” i cos powinno wyswietlic. Jest troche firm ktore sie tym zajmuja. Jak sie nie znasz na elektronice to sam sie za to nie bierz. Podskocz moze do jakiegos elektryka samichodowego , bo moze jakas kostka nie styka lub cos podobnego. Wtedy bedziesz wiedzial czy to wina samego wyswietlacza. Naprawa fisa nie nalezy do najtanszych uslug. Chyba ze to jakas pier**la.

Opublikowano

Wyglada na to, ze odkleja Ci sie tasma od wyswietlacza lub od plytki. W b5 to czesto wystepujacy problemj Mialem podobnie u siebie ale nie wiem jak jest z licznikami w b6. Mi to udalo sie zrobic samemu. rozebralem liczniki i z duzej odleglosci kierowalem cieple powietrze z suszarki jednoczesnie dociskajac tasme. Rok mam juz spokoj. Jak sie nie uda, to najlepiej do dobrego elektronika, ktory na nowo bedzie kusial nalozyc tam warstwe kleju, ktory przepuszcza prad.