seba92654 Opublikowano 17 Lutego 2012 Opublikowano 17 Lutego 2012 Witam szanownych forumowiczów. Mam problem z moim Audi A4 1.9TDI 115 KM AJM. Podczas przyśpieszania zaczął silnik przerywać, tracił moc. Podejrzenie moje padło na EGR, no i faktycznie po odłączeniu wężyka podciśnienia sterującego tym egr-em silniczek działa lux. A więc kupiłem nowy egr i wymieniłem. Niestety poprawy nie było, dalej silnik przy wkręcaniu go wyżej zaczyna świrować. I znowu ze zdjętym wężykiem podciśnienia jest git. Zdecydowałem wymienić następnie zawór N18 ,który odpowiada za sterownie tym nieszczęsnym egrem. Wymiana i tego elementu nie pomogła. Wniosek jest taki pomimo wymiany EGr i n18 dalej recyrkulacja spalin nie działa prawidłowo. Co może być przyczyną? Filtry paliwa, powietrza wymienione 4 m-ce temu. Z turbiną chyba też jast ok, bo po odłączeniu sterowania od egr silnik wkręca się idealnie.
dariodario Opublikowano 18 Lutego 2012 Opublikowano 18 Lutego 2012 uzupełnij profil masz silnik ajm.wracając do twojego problemu to po co wymieniasz części bez dokładnej diagnozy?to nie syrena jak kiedyś że na oko i słuch się części wymieniało. Zrób logi jak masz czym.
Rekomendowane odpowiedzi