Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRD] Podczas jazdy zapala sie kontrilka swiec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

szesc mam problem,podczas jazdy przy przyspieszaniu zapola sie kontrolka swiec(nie zawsze) samochod traci moc,zgasze i wlacze silnik jest dobrze mechanik powiedzial ze trzeba wyczyscic turbine,ale moim zdaniem gdyby turbina byla zanieczyszczona dzialoby sie tak za kazdym razem.co moze byc przyczyna pozdrawiam

Edytowane przez domjenick

Opublikowano

A może tak użyć :szukaj: jest o tym na forum :gwizdanie:

Opublikowano

po pierwsze diagnoza i logi, VAG-iem. Jezeli mechanik tego nie wie, szukaj innego. :cool1:

Opublikowano

Witam kolego po pierwsze znajdź dobrego mechanika i zrób diagnostykę i logi, ale według mnie kończą się wspaniałe pompki Siemensa Miałem to samo kilka razy teraz odpalasz jak straci moc ale pewnego nastepnego razu możesz już nie odpalić wogóle i zoonk.

Opublikowano

Niekoniecznie od razu pompki,Dpf moze byc zasyfiały i dlatego wywala ci awaryjny.Bez vaga raczej sie nie obejdzie

Opublikowano

a moze zanieczyszczony EGR, a moze przeplywomierz, a moze ... itd. VAG- gdybanie nie ma sensu

Opublikowano

Ja też miałem podobny problem ,ale po podłączeniu VAGiem wyskakiwał błąd przeładowania turbiny ,prawdopodobnie siada zawór sterujący turbiną , ale podobnie samochód się zachowuje jak padają pompki :(

Opublikowano

czy kolega ma wymieniac wszysto po kolei, co sie innym popsulo, dajac identyczny objaw? :cool1:

Opublikowano

witaj kolego,miałem podobnie, jeśli pojawia się kontrolka, a po zgaszeniu i zapaleniu możesz jechać to raczej zawór sterujący- ja tak miałem tylko u mnie wpadał w tryb regularnie co 1000 km( vag pokazywał przeładowanie turbiny), w aso toruń wymienili mi to na miejscu - cała operacja trwała z 10 min, mechanik powiedział że to po prostu jest wadliwe i cały czas zbiera jakieś błędy aż w końcu wpada w tryb awaryjny

Opublikowano

witaj kolego,miałem podobnie, jeśli pojawia się kontrolka, a po zgaszeniu i zapaleniu możesz jechać to raczej zawór sterujący- ja tak miałem tylko u mnie wpadał w tryb regularnie co 1000 km( vag pokazywał przeładowanie turbiny), w aso toruń wymienili mi to na miejscu - cała operacja trwała z 10 min, mechanik powiedział że to po prostu jest wadliwe i cały czas zbiera jakieś błędy aż w końcu wpada w tryb awaryjny

Opublikowano