Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVJ] Jak sprawdzić reduktor Magic Jet III Power

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ratunku! Mój problem polega na tym,że mam kłopot z odpalaniem po dłuższym postoju. Po kiku godzinach jeszcze jest OK,ale już po nocy lub całym dniu muszę długo kręcić. Reduktor jak w temacie,wtryski hana -zielone,Stag 4 plus. Jakiś czas temu zapaliła mi sie kontrolka silnika i gaziarz stwierdził,że wtryski założył za małe (czerwone). Poustawiał wszystko i niby jest dobrze ale nadal problem z odpalaniem. Wcześniej robiłem próby i jeździłem trzy dni z zakręconą butlą.Palił na dotyk nawet przy -20C ! Auto postało u niego parę godzin,wystygło ,sprawdzał temperatury i odpalił normalnie. Na drugi dzień rano znowu to samo. Sugerowałem,że kłopot nie jest związany z temperaturą ,tylko z czasem postoju. Gaziarz twierdzi ,że wszystko jest w porządku. Jak to załatwić? Co mogę sprawdzić,żeby jakoś wyegzekwować działanie i usunięcie upierdliwego problemu?

Opublikowano

Wyrzucić ten reduktor i zamontować coś porządnego. jka puści gaz do wody, to będziesz szukał części do napray auta i wyjdzie duuużo drożej,niz nowy reduktor.

Opublikowano
  • Autor

Instalacja ma dopiero trzy miesiące,więc wszystko na gwarancji. Jak wymusić zmianę reduktora w ramach gwarancji???

Opublikowano

sprawdz czy gaz nie leci króćcem od podcisnienia na reduktorze.[br]Dopisany: 23 Luty 2012, 19:15_________________________________________________no i wyrzuć ten reduktor w kosmos bo tylko same problemy z nimi. dziwie sie ze taka swieza instalacja a mimo to ktos wrzucił najgorszy reduktor jaki sie da...

Opublikowano

zażądaj wymiany na coś innego. Nawet, jakbyś musiał troszkę dopłacić, to w końcowym rozrachunku to i tak może się okazać najtańszym rozwiązaniem.

Jak puściu gaz do wody, to nie wiadomo co rozsadzi.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za pomoc. Może mi ktoś podpowiedzieć jak mogę sam sprawdzić ten reduktor ? Tak łopatologicznie. Najlepiej jak będę mógł pojechać do gaziarza i udowodnić ,że to wina reduktora. A jaki proponujecie w zamian?

Opublikowano

AC R01 da radę.

Puszcza gaz do kolektora podciśnieniem, lub któryś wtrysk przepuszcza, ale to mniej prawdopodobne.

Zdejmij wężyk (ten cienki idący od reduktora do kolektora) z kolektora i włóż do słoika z wodą. Jak idą bąbelki, to masz winowajcę.

Oczywiście zrób to zaraz po zgaszeniu silnika na gazie, żeby było ciśnienie w układzie.

Opublikowano
  • Autor

Wielkie dzięki ! Jutro postaram się to zrobić. Nie wiem tylko,czy tak łatwo to zobaczę,bo auto zapala dobrze nawet po kilku godzinach. Dopiero po około 8-12h mam kłopoty.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kolego a może mapy wtrysku masz żle zgrane? jak jest dobry fachowiec od gazu to ogarnie temat zanim wymienisz pół instalacji gazowej ???

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Już po wymianie reduktora :-) Zrobiłem test z prezerwatywą . Założyłem ją na wężyk podciśnienia i zacisnąłem opaską. Już po dziesięciu minutach było widać,że napełnia się gazem. Udowodniłem to instalatorowi,który zwalał winę na pompę paliwa ! Teraz mam zamontowany reduktor Zavoli Zeta S. Zobaczę jaki będzie efekt .