Opublikowano 29 Lutego 201214 l Siemka. Próbowałem coś znalezć ale coś nie mogę. Chce zainstalować u ciebie w aucie lampki w nogach z przodu. Gdzie można się wpiąć w instalacją żeby one świeciły w tym samym momencie co lampka w podsofitce podczas otwierania drzwi itp. ?
Opublikowano 29 Lutego 201214 l W tym temacie masz wszystko. http://a4-klub.pl/vb/showthread.php?50214-ALL-B5-Monta%BF-pod%B6wietlenia-n%F3g-po-otwarciu-drzwi O ile się nie mylę to masę podłącz do brązowo-białego, wtedy będzie działać Ci po otwarciu drzwi.
Opublikowano 1 Marca 201214 l Podpięcie prawidłowe powinno byc pod MK. Inaczej - można każdą z lampek podłączyć pod kabelki od lampek drzwi przeciągając kabelki gumowe peszelki pomiędzy karoserią a drzwiami.
Opublikowano 4 Marca 201214 l No ale chyba wtedy jak otwierasz jedne drzwi to świecą Ci sie wszystkie lampki w nogach. Sęk w tym żeby zapalała się tylko ta lampka od drzwi które aktualnia są otwierane - tak jest w ori rozwiązaniu.
Opublikowano 16 Marca 201214 l a ma ktoś moze opis wtyczek za podnóżkiem kierowcy dla modelu b7 bo wygląda to calkiem inaczej niż w b5 i nie wiem gdzie sie podpiąć
Opublikowano 16 Marca 201214 l ori rozwiazaniu tez przygasaja powoli?jak zamkniesz drzwi? Nie. Działają na zasadzie włącz => otwarte_drzwi; wyłącz => zamknięte_drzwi. Dodatkowo, zapalają się każda oddzielnie, w zależności, które drzwi otworzysz. Polecam rozwiązanie ori - nie jest trudne do zrobienia, a jak ktoś się uprze na niskie koszty, to i można bez oryginalnych wtyczek i pinów zrobić. Potrzebne są cztery lampki, 5 kolorów kabla (różnej długości) oraz trochę chęci i czasu. Z tylnymi lampkami (montowanymi pod siedzeniami przednimi) trzeba trochę pokombinować, jeżeli nie chce się używać uchwytów ori (praktycznie nie do dostania poza ASO), ale nie jest to rocket-science. Na koniec programowanie Modułu Komfortu i gotowe Powodzenia!
Opublikowano 16 Marca 201214 l ori rozwiazaniu tez przygasaja powoli?jak zamkniesz drzwi? Nie. Działają na zasadzie włącz => otwarte_drzwi; wyłącz => zamknięte_drzwi. Dodatkowo, zapalają się każda oddzielnie, w zależności, które drzwi otworzysz. Polecam rozwiązanie ori - nie jest trudne do zrobienia, a jak ktoś się uprze na niskie koszty, to i można bez oryginalnych wtyczek i pinów zrobić. Potrzebne są cztery lampki, 5 kolorów kabla (różnej długości) oraz trochę chęci i czasu. Z tylnymi lampkami (montowanymi pod siedzeniami przednimi) trzeba trochę pokombinować, jeżeli nie chce się używać uchwytów ori (praktycznie nie do dostania poza ASO), ale nie jest to rocket-science. Na koniec programowanie Modułu Komfortu i gotowe Powodzenia! Dokładnie, i tak u mnie też działają.