Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] modyfikacja na 145KM/350Nm wykres po wizycie w Jetronik'u

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

troche czasu minelo od wizyty ale wkoncu znalazlem czas na zrobienie fotki wykresu ;)

seria wyszla 122KM i 320 Nm po korekcie softu 144,7 KM i 349,2 Nm :>

dscf1392resizedv2.th.jpg

martwi mnie te zachwianie momentu miedzy 2100 a 2300 :(

logi auta zamiescilem tu: http://www.a4-klub.pl/smf/b5_ajm_prosba_o_analize_logow_145km350nm-t29874.0.html

ogolnie jestem bardzo zadowolony z tej modyfikacji zupelnie inne wrazenia z jazdy niz kiedys :)

wszystkie komentarze mile widziane ;)

Opublikowano
:shocked: 340 niutona przy 1800 obrotów ... [nie jest dobrze :confused4:]
Opublikowano

Wykres momentu i mocy hmmm , koxowy moment jest za wcześnie.Autko pewnie zapitala.[br]Dopisany: 15 Kwiecień 2008, 22:25 _________________________________________________AAAA, jak sprzegło???

Opublikowano
  • Autor

mowisz :(

podczas modyfikacji mialem zobiony soft jescze na 152KM i 365Nm (tak wyszlo z pomiarow) ale auto czesto zaliczalo przeladowanie i ograniczyli sie do tego moda,

martwi mnie jedynie te zawachanie w Jetronik'u powiedzieli mi ze moze to byc od przeplywki wiec zrobilem logi i je umiescilem a tu kolega spanky mowi ze jest dobrze i co tu teraz robic :(

co do sprzegla to zrobilem juz ponad 2000km i nie widze oznak zuzycia :)

Opublikowano

mowisz :(

podczas modyfikacji mialem zobiony soft jescze na 152KM i 365Nm (tak wyszlo z pomiarow) ale auto czesto zaliczalo przeladowanie i ograniczyli sie do tego moda,

martwi mnie jedynie te zawachanie w Jetronik'u powiedzieli mi ze moze to byc od przeplywki wiec zrobilem logi i je umiescilem a tu kolega spanky mowi ze jest dobrze i co tu teraz robic :(

co do sprzegla to zrobilem juz ponad 2000km i nie widze oznak zuzycia :)

akurat te minimalne falowanie to Twoj najmniejszy problem .... :wink4:

Opublikowano

dobry program do palenia gum :naughty:

Opublikowano

1,2,3 bieg a ty dalej nie mozesz ze swiatel ruszyc bo gume topisz :naughty:

Opublikowano

Spora moc może Witek sie wypowie co do wykresu.

Opublikowano
  • Autor

no nie zaprzecze ze przy dobrym ruszaniu ASR na 3 biegu sie zalacza ;)

Opublikowano

Ten wykresik jakis taki nie Rogalowaty. :no:Duzo niutkow przy malych obr skrzynia,sprzeglo mocno cierpi.

Pewnie jakis nie przemyslany gotowiec.

Opublikowano

idealny wykres

do skatowania sprzegla

Ten wykresik jakis taki nie Rogalowaty. :no:Duzo niutkow przy malych obr skrzynia,sprzeglo mocno cierpi.

zgadzam sie

Opublikowano

nie , żeby tu wywyższać , jednych tunerów nad drugimi, ale autko poprostu teraz dostaje wcześnie, wcześnie,za wcześnie wg mnie w dupsko.

Opublikowano
oj tam czepiacie się, 340 Nm to nic szczególnego i sprzęgło nawet jak się posypie (ale wcale nie szybko chyba że but non-stop) to zmienisz na lepsze sprzęgło raz a dobrze....

A z tym paleniem gumy na 1,2,3 to już zupełnie bajka, niby mozna ale bez przesady że nie da się ruszyć, jeździłem autami z > 450 Nm i napędem na tył i problemu z ruszaniem nie było a gumy nie paliłem bo mnie to nie bawi

observer - z tym ruszaniem to byl zart :wallbash::tongue4:

Opublikowano

Wczoraj na chipowaniu był Nasz kolega z Forum, także A4ką 115ką która była już po modyfikacji. Tamta miała 400Nm przy podobnych obrotach wiec nie jest jeszcze z tym wykresem tak źle :wink4:.

Co do Twojego auta to cierpi ono jak większość przebiegowych TDi na niestabilność doładowania, które czasami udaje się wyeliminować a czasami nie.

Pozdrawiam

Opublikowano

Wczoraj na chipowaniu był Nasz kolega z Forum, także A4ką 115ką która była już po modyfikacji. Tamta miała 400Nm przy podobnych obrotach wiec nie jest jeszcze z tym wykresem tak źle :wink4:.

:laghing2: :laghing2: :laghing2: