Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRE] Zapach nieprzepalonego oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jestem w trakcie kupna b7 i właśnie wróciłem z oględzin auta. Audi B7 2.0 TDI 170KM '07r. Ogólnie rzecz biorąc auto w bdb stanie wizualnym, sprawdziłem to co mogłem sprawdzić od strony tachnicznej. Mianowicie..

Właściciel wymienił układ wydechowy i pozbył się filtra cząstek stałych. Czy może być to uzasadnieniem lekkiego kopcenia przy dodawaniu gazu? Nie są to jakieś wielkie kłęby dymu, ilości są śladowe o zabarwieniu czarnym. Drugie pytanie: również przy gazowaniu czuć jakby zapach przepalonego oleju. Pomyślałem o turbinie, jednakże nie jestem w stanie tego na miejscu stwierdzić. Czy istnieje jakieś powiązanie między tymi dwoma problemami?

Bardzo proszę o pomoc, sugestie, cokolwiek.

Dziękuję z góry.

Opublikowano

sprawdz ile ma przejechanych km.w serwisie i jakie mialo naprawy robione o ile bedzie odnotowane.przed kupnem na aso.

Opublikowano
  • Autor

Wiem Kolego, wybieram się do ASO jutro, ponieważ dziś jest niedziela. Jednak sami wiecie jakich "fachowców" tam zatrudniają, dlatego chciałbym zasięgnąć opinii samych użytkowników. Z tego co rozmawiałem z mechanikami sugerują raczej regulacje wtrysków, bo silnik mimo wszystko pracuje równiutko, a zabarwienie dymu jest szaro-czarne.

Opublikowano

kolego główna sprawa to kopcenie moze byc spowodowane przez słabe wtryski wkoncu to 170 która ma z tym problem i moze lekko zapchany katalizator jak miał DPF to wiadomo mogło wiecej lać ale jak lekko na czarno to w końcu diesel ma prawo

Opublikowano
kolego główna sprawa to kopcenie moze byc spowodowane przez słabe wtryski wkoncu to 170 która ma z tym problem i moze lekko zapchany katalizator jak miał DPF to wiadomo mogło wiecej lać ale jak lekko na czarno to w końcu diesel ma prawo

BRE to 140 KM... :cool:

---------- Post added at 13:36 ---------- Previous post was at 12:52 ----------

Z tego co rozmawiałem z mechanikami sugerują raczej regulacje wtrysków, bo silnik mimo wszystko pracuje równiutko, a zabarwienie dymu jest szaro-czarne.

a jak chca regulowac wtryski?

Opublikowano

no pewnie ze BRE TO 140 A JA SOBIE WKRĘCIŁEM ZE BRD MU CHODZI BO PISZE ZE 170 KM TO CO SAM NIE WIE CO MA ? :)

BO W PIERWSZYM WATKU PISZE ZE MA 170

Opublikowano

no BRE to tylko 140 zatem kolego sprawdź dobrze co kupujesz