Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] 205/45/18 jaki naciąg?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zastanawiam się jak będzie wyglądać naciąg takiej opony 205/45/18 na szerokości felgi 7,5. Ma ktoś doświadczenie?Chce kupić opony i nie chce walnąć gafy?

Opublikowano

Średnio będzie wyglądać. Ja miałem w Borze 205/45/18 na 8.5J i było spoko, ale nie waliło na kolana...Pozdrawiam

Opublikowano

na 7,5J to bys musiał miec ze 185 zeby to jakos wygladało

Opublikowano
  • Autor

dzięki, jednak nie ma sensu.Zostanie tak jak jest 225:(

Opublikowano

Ja osobiście przerabiałęm ten temat w borze i owiem Tobie, że jeśli chcemy zachować odrobinę komfortu to 205/45 bedzie idealnym rozwiązaniem. Sam stoje przed zakupem kół na lato Beda 18 z oponą 205, max 215. A więc się zastanów. Profil przy 205 jest ten sam co przy 225, ale komfort jazdy po mieście o niebo lepszy.

Opublikowano

Tu masz stronke z różnymi konfiguracjami , obczaj na fotkach jak wygladają naciagi różnego typu :wink:

http://www.tyrestretch.com/

Opublikowano
Ja osobiście przerabiałęm ten temat w borze i owiem Tobie, że jeśli chcemy zachować odrobinę komfortu to 205/45 bedzie idealnym rozwiązaniem. Sam stoje przed zakupem kół na lato Beda 18 z oponą 205, max 215. A więc się zastanów. Profil przy 205 jest ten sam co przy 225, ale komfort jazdy po mieście o niebo lepszy.

Profil jest liczony procentowo z szerokości, więc nie będzie ten sam przy różnych szerokościach.

Opublikowano

fajnie wyglada oponka 215/40 na 9 calach

mam tutaj fotke na 16stkach....ale twardo jest

imgp2350c.jpg imgp2211y.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Opublikowano

"Profil jest liczony procentowo z szerokości, więc nie będzie ten sam przy różnych szerokościach."

Wiem o tym doskonale, ale odpowiednikiem 225/40 bedzie 205/45 - dużej różnicy nie ma, a komfort o niebo lepszy

Opublikowano
"Profil jest liczony procentowo z szerokości, więc nie będzie ten sam przy różnych szerokościach."

Wiem o tym doskonale, ale odpowiednikiem 225/40 bedzie 205/45 - dużej różnicy nie ma, a komfort o niebo lepszy

Czyli na węższej a wyższej będzie większy komfort?

Opublikowano

Czyli na węższej a wyższej będzie większy komfort?

Na węższej zdecydowanie, co do wyższej, to w tym przypadku nie bedzie specjalnej różnicy, chyba ok 2mm na profilu, więć NIC.

Opublikowano
  • Autor

muszę to wszystko przemyśleć, bo jeszcze dystans chce dać, tak z 20mm. Błąd zrobiłem że kupiłem felgę w 7,5 calach

Opublikowano

kupuj 225

Opublikowano
  • Autor

dudi, kupiłem dzisiaj 215/35 komfortu nie bedzie:)

Opublikowano

215/35 to bedzie moim zdaniem strasznie dziwnie wygladac ja sie nie znam ale do 18 zakupilbym 225/40 a mam takie na sprzedaz jak noweczki 2 szt.

Opublikowano

a 205/40R18 albo 205/45R18 nie ma ktoś sprzedać?

u mnie na 225/40R18 felga 8j przy większym obniżeniu auta przyciera o ranty z przodu, a z tyłu o nadkola delikatnie, dlatego szukam węższych typu 205 albo 215 ewentualnie, żeby można było zejść niżej spokojnie

Opublikowano

A umnie 235/40/18 i nic się nie przeciera o nadkola , jdyną wadą jest jazda w mieście targa samochodem w lewo i prawo na kolejnach,są to orginalne koła AUDI .Na jazdę po polskich drogach nie polecam szkoda zawieszenia.Kosz jednej opony to 1200 zl

Opublikowano
  • Autor

o, teraz mówisz?jakie?mam nadzieje że podejdą mi 215/35.