Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

pomóżcie mi w wymyśleniu trasy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

pytanie jest po części związane z nawigacją. Mam nawigację z automapą, ale nie koniecznie muszę z tego korzystać.

Mam zadanie wjazdu do jakiejś miejscowości i obskoczenie jej w kilkudziesięciu punktach (ok. 30). Fajnie by było, żebym obskoczył je w miarę po kolei (by kolejne punkty były blisko siebie), a nie jadąc z jednego końca miasta na drugi i z powrotem, bo mi to zabierze dużo czasu i benzyny.

Próbowałem coś z mapą targeo, ale tam tylko kilka punktów można umieścic. Mapa google mnie denerwuje, bo niektóre ulice trzeba wpisywać pełną nazwą (np. z imieniem osoby, której nazwisko zaszczyciło ulicę) i mało wygodny jest dla mnie ten interfejs.

Mam automapę, ale nie za bardzo umiem ją obsługiwać, nie wiem, czy ma taką funkcję.

Jeśli wiecie o co mi chodzi, macie jakiś pomysł na taki problem :)?

Opublikowano

Kolego w automapie ustawiacz punkty pośrednie i sama ci je segreguje, ale niewiem ile można maksymalnie. Myśle ze 30 to może nie ogarnąć.

---

- Sent from my iPhone 4s using Tapatalk

Opublikowano

Z nawigacją idziesz na łatwiznę.

Kartka i ołówek, tu masz wzory: http://pl.wikipedia.org/wiki/Problem_marszrutyzacji :kox:

A tak na poważnie, to nawigacja punkty "przez" traktuje w kolejności dodawania. Nie wybiera kolejności przejazdu przez poszczególne pod katem uzyskania najkrótszej trasy.

---------- Post added at 08:39 ---------- Previous post was at 08:24 ----------

Zapoznaj się z Automapą, bo właśnie ją włączyłem i wydaje mi się, że potrafi rozwiazać "problem komiwojażera". :thumbup1:

Opublikowano
  • Autor

Możliwe, ale jej interfejs doprowadza mnie do szewskiej pasji :). Nie wiem jak tą trasę ustalać, w oryginalnej, alternatywnej, przez modyfikację? Co to w ogóle znaczy :P.

Opublikowano
Możliwe, ale jej interfejs doprowadza mnie do szewskiej pasji :). Nie wiem jak tą trasę ustalać, w oryginalnej, alternatywnej, przez modyfikację? Co to w ogóle znaczy :P.

:facepalm:

To może zacznij od przeczytania instrukcji obsługi programu. To nie boli...

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano

Kombinujesz jak koń pod górę :cheesy: auto mapa korzysta z tych samych map co targeo. Wytyczasz trasę na kompie i eksportujesz ją do AutoMapy i masz wszystko gotowe. Tylko z mi 30 punktami to trochę dużo. Zawsze możesz zrobić trzy trasy po 10 punktów.