kris071287 Opublikowano 9 Marca 2012 Opublikowano 9 Marca 2012 Witam mam pewien problem otóż pewnego pięknego dnia gdy odpaliłem autko nagle na FIS-ie zaczęła migać wykrzyknik w kółku (cały czas miga). Płyn hamulcowy jest na maxa, klocki hamulcowe wymienione z rok temu.Gdy czujnik odpiąłem od zbiorniczka płynu hamulcowego na pulpicie nadal mrygający wykrzyknik w kółku. Co mogę jeszcze sprawdzić aby samemu zneutralizować tą usterkę? Dodam że smochód hamuje dobrze i nic się nie dzieje.
chudineze Opublikowano 9 Marca 2012 Opublikowano 9 Marca 2012 Czy myślisz, że rok czasu to mało aby wykończyć klocki no chyba, że przejechałeś w tym czasie 1000km, ale wszystko zależy od tego jakie klocki jak hamujesz itd. Po drugie może tez być, że któryś z kabli od klocków jest uszkodzony.
kris071287 Opublikowano 9 Marca 2012 Autor Opublikowano 9 Marca 2012 przejechałem na nich z 10 000km. klocki ą ok, a czujników nie mam na nich. Klocki, tarcze bosch.
chudineze Opublikowano 9 Marca 2012 Opublikowano 9 Marca 2012 To może jeszcze być czujnik ręcznego, jeśli to taki jak myślę znaczek Ci się wyświetla, jak możesz to zrób fotkę to będzie wiadomo gdzie dalej szukać. Jeszcze napisz w jakim modelu to masz.
mr.mark1 Opublikowano 9 Marca 2012 Opublikowano 9 Marca 2012 Wykrzyknik w kółku to nie zużycie okładzin. Jest to czerwony komunikat? Podepnij vaga, może wyskoczyły jakieś błędy.
domjenick Opublikowano 9 Marca 2012 Opublikowano 9 Marca 2012 słaby akumulator też generuje wykrzyknik na blacie
Bertoni Opublikowano 9 Marca 2012 Opublikowano 9 Marca 2012 Mi też przy większych mrozach wykrzyknik wyskoczył przy odpalaniu....doładowałem aku i problem znikł
kris071287 Opublikowano 11 Marca 2012 Autor Opublikowano 11 Marca 2012 Na vagu nie ma żadnych błędów, ale ten wykrzyknik miga cały czas na czerwono.
domjenick Opublikowano 11 Marca 2012 Opublikowano 11 Marca 2012 Na vagu nie ma żadnych błędów, ale ten wykrzyknik miga cały czas na czerwono.jak pojeździsz trochę, to się aku naładuje i przy kolejnym odpaleniu-już tego nie będzie-przerabiałem to w zeszłym tygodniu, wykrzyknik, za każdym razem niby 12v na mierniku, ale włożyłem aku z drugiego auta-w lepszej kondycji i problem znikł od razu, aku z Audi było od nowości, czyli jakieś 10lat, żadna bateria nie będzie trzymać dobrze tak długo
sleny Opublikowano 24 Marca 2012 Opublikowano 24 Marca 2012 Też to miałem. Wina leżała w akumulatorze.
BMS Opublikowano 24 Marca 2012 Opublikowano 24 Marca 2012 sprawdzałem ABS,hamulce,podłanczałem pod VAG i wszystko ok,słaby akumulator generuje ten błąd
Rekomendowane odpowiedzi